Echipa Eugeniei Tăbuci a încheiat turul campionatului pe locul secund

Dimensiune text

Formația romașcană a învins la Botoșani în etapa a șaptea.

 

 

Viitorul handbalului romașcan este pe mîini bune. Două dintre acestea aparțin profesoarei Eugenia Tăbuci, antrenor al echipei feminine, juniori I, a Liceului cu Program Sportiv Roman. Handbalistele de la LPS Roman au încheiat prima parte a campionatului cu o victorie în deplasare, 33-30 (17-16) cu LPS Botoșani, una dintre contracandidatele la locul secund în seria A, prima poziție fiind ocupată de LPS Iași, campioana României la categoria de vîrstă menționată.

„Am fost conduse și am revenit. Important este că rezultatul jocului de la Botoșani ne este favorabil. Sîntem pe locul al doilea, la patru puncte de prima clasată, dar și cu două mai multe decît au următoarele două echipe. În meciul de la Botoșani, elevele mele au intrat în joc mai tîrziu, după 20 de minute de la începerea lui. La un moment dat eram conduse cu 16-8. Am reușit să înscriem de nouă ori consecutiv și am ieșit în pauză cu avantaj de un gol. Georgiana Lungu a fost factorul mobilizator în apărare. Linia de la 9 metri și jocul pe semicercul mic au mers bine. Trebuie să adaug și plusul din apărare în contul Rebecăi Roșca și al Ștefaniei Bălăceanu, cu intercepții și declanșări de contraatacuri care ne-au adus goluri foarte importante. De asemenea, în poartă, Anca Apetrei și Diana Ivanov s-au completat foarte bine, chiar dacă toate aruncările de la 7 metri au fost fructificate, de ambele părți. Pe final, ale mele au fost mult mai proaspete decît colegele de întrecere. După ce și-au revenit, atunci cînd gazdele conduceau detașat, nu le-au mai putut opri. Va urma o perioadă de refacere, în această săptămînă, apoi vom reîncepe pregătirea fizică specifică, continuată cu una tehnico-tactică și cu jocuri de verificare. Vrem să abordăm returul bine puse la punct”, a declarat Eugenia Tăbuci.

Pe parcursul turului, echipa LPS Roman a fost învinsă doar de două ori, în deplasare, de CSȘ Tîrgu Neamț și LPS Iași. „Este timp suficient pînă la sfîrșitul turului să adunăm punctele necesare unei plasări pe un loc cît mai bun, să obținem calificarea la primul turneu semifinal și, de ce nu?, chiar și mai sus”, spunea după prima etapă Eugenia Tăbuci, vorbe care au fost acoperite prin fapte.

În seria I a campionatului sînt opt echipe, dintre care patru, cel mai bine clasate la sfîrșitul returului, vor promova în faza următoare, a primului turneu semifinal.

Lotul de jucătoare al LPS Roman pentru sezonul 2012-2013: Ana Maria Suceu, Anca Apetrei, Diana Ivanov (împrumutată un sezon de la LPS Suceava) / portari, Mihaela Paraschiv, Laura Petrea, Georgiana Lungu, Ștefania Bălăceanu, Georgiana Buzinche, Ana Maria Lungu, Alina Ciurdea, Mădălina Chirilă (junioare I), Raluca Balint, Anca Oancea, Bianca Enea, Alina Dima, Rebeca Roșca, Mădălina Liță, Raluca Dănilă, Alexandra Artenie (junioare II).

Rezultate înregistrate în etapa a șaptea, ultima a turului, seria A: LPS Suceava – LPS Iași 16-40, LPS Vaslui – CSȘ Tîrgu Neamț 34-33, CSȘ Bacău – LPS Piatra Neamț 22-23. Campionatul se va relua în februarie 2013.

 

Clasament

 

1 Iași                     7        7        0        0        240-129      14

2 Roman               7        5        0        2        206-193      10

3 Tg. Neamț         7        4        0        3        205-178      8

4 Botoșani            7        4        0        3        204-193      8

5 Vaslui                7        4        0        3        191-209      8

6 P. Neamț            7        3        0        4        153-168      6

7 Bacău                7        1        0        6        187-212      2

8 Suceava             7        0        0        7        134-238      0COMENTARII

WORDPRESS: 0