Prima paginăActualitate

E.ON nu oferă suport prezidenţiabililor

Dimensiune text

Compania nu a avizat montarea de materiale electorale pe stâlpii reţelelor de distribuţie a energiei electrice şi a gazelor naturale.

Reprezentanţii E.ON Moldova Distribuţie şi E.ON Gaz Distribuţie nu vor ca reţelele de distribuţie să fie „împodobite” cu materiale electorale.

Indicatoarele de avertizare aplicate pe instalaţiile de distribuţie a energiei electrice şi a gazelor naturale (stâlpi, firide de branşament, posturi de transformare, staţii de reglare-măsurare a gazelor naturale, cutii de protecţie etc.) atenţionează asupra pericolelor pe care le prezintă intervenţiile neautorizate în aceste instalaţii.

Acoperirea acestor indicatoare este ilegală şi îi privează pe cetăţeni de un drept fundamental de a fi informaţi asupra pericolelor, putând fi, astfel, expuşi la accidente ce pot avea urmări deosebit de grave.

Pe instalaţiile de distribuţie a energiei electrice şi a gazelor naturale sunt inscripţionate atât elemente de identificare a acestora, cât şi caracteristici de funcţionare, distanţe de amplasare etc. Acoperirea acestora îngreunează activitatea angajaţilor, fiind necesar un timp mai îndelungat pentru efectuarea unor intervenţii în condiţii de siguranţă.

„De-a lungul timpului, au fost situaţii în care, prin ignorarea indicatoarelor de securitate sau prin acoperirea lor, au avut loc accidente soldate cu urmări tragice. Aceste experienţe nedorite ne determină să-i atenţionăm pe toţi cei care intenţionează să folosească elementele sistemelor de distribuţie pentru afişaj abuziv, că vor fi direct responsabili în situaţia producerii unor accidente. Mai mult decât atât, primii ce se expun unor riscuri majore de accidentare sunt chiar cei care lipesc sau montează materiale publicitare, acţionând în vecinătatea liniilor electrice aeriene sau a altor echipamente fără respectarea măsurilor de siguranţă. Precizăm că E.ON nu a avizat montarea de materiale electorale de niciun tip pe elemente ale reţelelor de distribuţie a energiei electrice sau a gazelor naturale. De aceea, solicităm instituţiilor care răspund de verificarea respectării regulilor privind afişajul să ia măsurile legale pentru stoparea afişajului abuziv şi pentru îndepărtarea materialelor amplasate în mod ilegal”, se arată într-un comunicat al companiei.

Reprezentanţii E.ON atrag atenţia asupra faptului că intervenţiile neautorizate pot cauza avarii în reţelele de distribuţie, cu perturbarea alimentării cu energie sau gaze naturale a consumatorilor, iar îndepărtarea afişelor şi refacerea inscripţiilor de avertizare presupun alocarea unor resurse importante, resurse ce sunt, în mod normal, alocate pentru lucrări în sistemele de distribuţie.

COMENTARII

WORDPRESS: 0