Prima paginăNeamt

„E coadă mare la funcții”

Dimensiune text

Afirmația aparține lui Culiță Tărâță (foto), președintele CJ Neamț. Acesta se referă la funcțiile politice pe care USL și le împarte după alegerile din 9 decembrie.

 

 

Săptămâna trecută, Culiță Tărâță, președintele Consiliului Județean (CJ) Neamț, a fost prezent la București, unde a discutat cu liderii coaliției de guvernământ cu privire la susținerea unor proiecte ce se vor desfășura în acest an.
Cum, la nivel central, echipa guvernamentală abia se formează, era de așteptat ca președintele CJ Neamț și, totodată, președinte al UNPR Neamț, să facă lobby pentru ca persoane politice din județ să obțină funcții în actualul Guvern. Culiță Tărâță a infirmat aceste zvonuri, spunând că deplasările sale la București au un alt scop.
Întrebat dacă nominalizările pentru funcții de secretar de stat ale lui Dan Vasile Constantin și Dan Manoliu sunt reale, Culiță Tărâță a răspuns: „Dacă știți, de ce mă întrebați pe mine? Acum e coadă mare la funcții la București și sunt unii care s-au autoinvitat la a se nominaliza. Are și județul Neamț depuse câteva CV-uri pentru anumite funcții, dar lăsați-i pe cei de la București să decidă cum vor forma echipa. Eu m-am dus la București să obțin fonduri pentru județul Neamț„, a precizat Culiță Tărâță.

Acesta a mai afirmat că nu va ține cont de culoarea politică atunci când va trebui să facă echipă pentru realizarea de proiecte în județ, deși, în opinia sa, acum nu este armonie în Neamț, din punct de vedere politic. „Eu am cu Gheorghe Ștefan relații normale, dar interesele noastre sunt diferite. Și cu Ioan Chelaru am o relație bună, noi nu avem nimic de împărțit. El a greșit enorm la un moment dat, dar și-a cerut scuze înainte de alegeri. Am sesizat altceva acum, după alegeri. Sunt mulți care au ajuns pe o funcție și cred că lumea începe și se termină cu ei; se observă din atitudine și după modul în care vorbesc„, a rezumat Culiță Tărâță situația politică din județ.

 

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0