Dus la spital cu arsuri, în urma unui incendiu izbucnit în comuna Icușești

Dus la spital cu arsuri, în urma unui incendiu izbucnit în comuna Icușești

Dimensiune text

 

 

Vineri dimineață, 10 august, în jurul orei 10, pompierii romașcani au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit în localitatea Spiridonești, comuna Icușești, la bucătăria de vară și anexele unei gospodării.

La locul evenimentului s-au deplasat două echipaje de pompieri militari, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și un autocamion de intervenție, din cadrul Detașamentului de Pompieri Roman. Operațiunile de stingere au fost sprijinite și de cinci pompieri voluntari din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Icușești.

Conform ISU Neamț, flăcările au cuprins anexele locuinței, o bucătărie de vară și grajdul, fără propagare la locuință. Un bărbat de 62 de ani, fiul proprietarului, a suferit arsuri la nivelul gâtului și feței, fiind transportat, de către o ambulanță a Serviciului de Ambulanță Județean Neamț, la Centrul de Primire Urgențe al Spitalului Roman. De asemenea, proprietarul gospodăriei, în vârstă de 90 de ani, a fost transportat și el la Spitalul Roman.

Ca urmare a producerii incendiului, au ars acoperișul comun de la bucătăria de vară, grajd și o anexă, realizat din lemn cu învelitoare din plăci de azbociment, pe o suprafață de aproximativ 80 de metri pătrați, mobilierul din bucătărie, tâmplăria din lemn, două aparate electrocasnice (aragaz și frigider) și aproximativ o tonă de porumb știuleți, depozitat în podul grajdului. Din bucătăria de vară a fost evacuată și o butelie de aragaz.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost, conform ISU Neamț, „folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul”, iar focul ar fi fost provocat de bătrânul de 90 de ani.

 

Foto: ISU Neamț

 COMENTARII

WORDPRESS: 0