Prima paginăSanatate

Dureri de genunchi? Află cum poţi scăpa de ele!

Dureri de genunchi? Află cum poţi scăpa de ele!

Dimensiune text

 

gonartroza neokinetikFoarte multă lume se confruntă, cel puţin o dată în viaţă, cu un episod puternic de durere la nivelul genunchiului, însă nu mulţi cunosc cauzele reale. Fie că este vorba despre un traumatism, fie de înaintare în vârstă, trebuie să ştim că există foarte mulţi factori ce conduc la degenerare articulară. De aceea, este necesar să consultăm un specialist.

Gonartroza sau artroza genunchiului reprezintă o afecţiune des întâlnită, ce se manifestă prin durere, dar şi prin limitarea mobilităţii – se observă reducerea posibilităţii de a efectua anumite mişcări.

Tratamentul conservator are un rol esenţial, iar specialistul kinetoterapeut, împreună cu pacientul, va stabili un program de recuperare adecvat, care va avea la bază gimnastica medicală, reeducarea posturală globală şi electroterapie.

Ca modalităţi de prevenire se recomandă evitarea ridicării greutăţilor şi a suprasolicitării articulaţiei genunchiului, reducerea sau menţinerea unei greutăţi corporale normale, evitarea ortostatismului, a mersului prelungit sau pe teren accidentat şi, nu în ultimul rând, practicarea exerciţiilor sub supravegherea unui specialist, în scopul întăririi musculaturii, ligamentelor şi al creşterii mobilităţii.

Cristina Andreea Bivol – Fiziokinetoterapeut în cadrul NeoKINETIC (str. Cuza Vodă, bl. 6A, Roman, Neamţ, tel. 0333 108 388)

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0