După doi ani și jumătate, ambulanța TIM de terapie intensivă mobilă este din nou operațională

După doi ani și jumătate, ambulanța TIM de terapie intensivă mobilă este din nou operațională

Dimensiune text

 

 

Începând de miercuri, 10 octombrie, ambulanța de terapie intensivă mobilă (TIM) redevine funcțională în zona Roman, a anunțat marți primarul Lucian Micu. Astfel, medicii din cadrul CPU al Spitalului Municipal de Urgență Roman vor putea să intervină prompt pentru a salva viețile celor aflați în nevoie. Această ambulanță este dotată cu echipamente ce permit intervenția pe loc a medicilor și în cazul în care este nevoie de resuscitarea pacienților la fața locului, fără a fi nevoie de transportarea lor la Spital.

„Sunt minute prețioase ce pot face diferența între moarte și viață. Chiar dacă au trecut aproape doi ani și jumătate de demersuri pentru repunerea în funcție a acestei ambulanțe, important este că am reușit să depășim obstacolele și, până la urmă, să punem viața pacienților pe primul loc, așa cum este și normal. Sper să câștigăm și proiectul de extindere a ambulatoriului Spitalului cu un centru de imagistică în care să avem CT, RMN și aparate de ecografie care să ofere diagnostice corecte și în timp scurt. Chiar dacă lucrurile nu se întâmplă peste noapte, cred că prin muncă și eforturi comune reușim să rezolvăm probleme importante pentru comunitate”, a precizat primarul Lucian Micu.

Funcționarea ambulanței TIM la Roman, o ambulanţă SMURD echipată complet pentru intervenţii de maximă urgenţă, a fost întreruptă la începutul anului 2016 din cauza unui detaliu legislativ, pur birocratic: că asemenea ambulanțe nu puteau funcționa decât la spitalele județene, nu și la cele municipale, cum este cel de la Roman. Din mai 2015 şi până în ultima zi de funcţionare, 20 februarie 2016, ambulanța TIM (de terapie intensivă mobilă), pe care a lucrat permanent un medic al CPU al Spitalului Roman, a intervenit pentru 412 misiuni.

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0