După concurs, școlile au rămas fără directori sau directori adjuncți

După concurs, școlile au rămas fără directori sau directori adjuncți

 

profesori-cancelarie-catalog1S-a tras linie la Roman în ceea ce privește conducerile unităților de învățământ după concursul dictat, la nivel național, de Ministerul Educației și care a avut ca scop depolitizarea sistemului. Din păcate, doar la câteva școli a existat un interes mai mare în ceea ce privește preluarea frâielor, iar inclusiv în aceste cazuri concurența maximă a fost de doi pe loc. În același timp, unii dintre candidați au pierdut lupta, picând inclusiv la probele scrise. Cel puțin trei unități de învățământ nu au în acest moment pe nimeni director, iar în altele nu există ocupată funcția de director adjunct.

Emoții prea mari nu au existat în cazul lui Ilie Boloca și a lui Benone Damian, singurii care și-au depus dosarele pentru ocuparea funcției de director al Clubului Copiilor, respectiv al Centrului pentru Educație Incluzivă. Ilie Boloca a obținut 46,875 puncte la proba scrisă, 45 de puncte pentru evaluarea CV-ului și 48,50 de puncte pentru oferta managerială. Benone Damian a obținut 43,75 de puncte la analiza CV-ului și 49,40 de puncte la prezentarea scrisorii de intenție și a ofertei manageriale, fiind declarat admis.

La fel de „simplu” a fost și în cazul directorilor liceelor teologice: Ionuț Amărinii – pentru funcția de director la Liceul Teologic „Episcop Melchisedec” și Cristinel Sociu – pentru funcția de director la Liceul Teologic Romano-Catolic „Sfântul Francisc de Assisi”. Ionuț Amărinii a luat 42,50 puncte la proba scrisă, 36,25 puncte la evaluarea CV-ului și 49 de puncte la prezentarea ofertei manageriale (un total de 127,750 de puncte). Cristinel Sociu a obținut un punctaj total de 134,250 de puncte, obținând 41,250 de puncte la proba scrisă, 45 puncte – la evaluarea CV-ului și 48 de puncte la prezentarea ofertei manageriale.

Luminița Boloca a fost admisă ca director al Școlii „Calistrat Hogaș” din Roman, cu 42,5 puncte la evaluarea CV-ului și 50 de puncte la prezentarea ofertei manageriale. Luminița Boloca obținuse 41,875 de puncte la proba scrisă și a fost singurul candidat pentru acest post. Viorel Rusu a fost admis ca director adjunct al aceleiași unități de învățământ, cu 37,5 puncte la evaluarea CV-ului și 43 de puncte la prezentarea ofertei manageriale. Viorel Rusu obținuse 38,125 de puncte la proba scrisă și a fost singurul candidat pentru acest post.

Mihaela Tanovici, înscrisă pentru funcția de director al Colegiului Național „Roman-Vodă”, a trecut examenul, obținând un punctaj total de 136,250 de puncte: 41,250 la proba scrisă, 45 de puncte la evaluarea CV-ului și nota maximă pentru prezentarea proiectului managerial. Pentru funcțiile de director adjunct au fost doi candidați: Cătălin Macovei a obținut 125,375 de puncte (cea mai mare notă fiind pentru prezentarea ofertei manageriale – 46 de puncte), iar Cristina Radu a obținut 138 de puncte (la oferta managerială primind 48 de puncte).

Școli fără directori

Liceul cu Program Sportiv nu are director, deoarece Ioan Popa, singurul înscris pentru această funcție, nu a trecut proba scrisă. În schimb, la LPS s-au ocupat funcțiile de director adjunct. Judith Găină a obținut 45 de puncte la analiza CV-ului și maxim punctaj la oferta managerială. Ana Luca a obținut 38,75 de puncte la analiza CV-ului și 48,50 la analiza ofertei manageriale.

La Școala de Artă „Sergiu Celibidache”, actualul director Viorel Vanzariuc nu s-a prezentat la proba scrisă, astfel încât a fost respins. În schimb, școala are director adjunct, Ecaterina Popa obținând 40 de puncte la analiza CV-ului și maximul punctajului pentru oferta managerială.

La Colegiul Tehnic „Danubiana”, actualul director Leonard Vacaru a picat proba scrisă. Cristina Păun și Nicușor Pop s-au înscris pentru funcțiile de director adjunct. Cristina Păun a obținut 49,375 de puncte la proba scrisă, 45 de puncte la evaluarea CV-ului și maximul de punctaj la prezentarea ofertei manageriale. Maxim la această ultimă probă a primit și Nicușor Pop, care a mai obținut 46,25 de puncte la proba scrisă și 43,75 de puncte la evaluarea CV-ului. Ambii au fost admiși.

Școli fără directori adjuncți

Claudiu Maxim a candidat și a obținut funcția de director la Școala Alexandru „Ioan Cuza”, obținând un punctaj de 38,75 pentru CV și 48,75 pentru analiza ofertei manageriale. Lucica Prăjescu, actualul director adjunct, nu a trecut proba scrisă, fiind respinsă.

Mihaela Cristina Rusu, candidat la funcția de director al Școlii „Mihai Eminescu”, a obținut 123,500 de puncte (37,50 la proba scrisă, 40 de puncte la evaluarea CV-ului și 46 de puncte pentru oferta managerială). În acest moment, funcția de director adjunct este ocupată de Alexandru Lezeu, dar acesta nu s-a înscris la concurs.

Concurență de doi pe loc

La Liceul Tehnologic „Vasile Sav”, la concurs s-au înscris Magdalena Gheorghiță și Dan Zaharia – pentru funcția de director, Alexandru Onel și Lăcrămioara Ploșniță – pentru funcția de director adjunct. Magdalena Gheorghiță nu a trecut examenul oral, fiind respinsă la prezentarea ofertei manageriale. Dan Zaharia, actualul director, a luat per total un punctaj mai mare: 45 la proba scrisă, 43.75 la evaluarea CV-ului și 48,30 la prezentarea ofertei managerial, păstrându-și funcția.

La Colegiului Tehnic „Miron Costin”, Ana Maria Zăloagă a optat pentru funcția de director și Ana Maria Agape și Cristinica Sava – pentru funcția de director adjunct. Ana Maria Zăloagă a obținut note maxime la evaluarea CV-ului și la prezentarea ofertei manageriale, iar la proba scrisă a luat 43,125 puncte. Ana Maria Agape a obținut 44,375 de puncte la proba scrisă, 40 de puncte la evaluarea CV-ului și 46,50 puncte la prezentarea ofertei manageriale. Cristinica Viorica Sava a avut punctajul final a fost de 135,250 puncte (42,50 puncte la scris, 43,75 puncte la CV și 49 de puncte pentru oferta managerială). Chiar dacă ambele candidate au fost admise, există un singur post disponibil, ce va fi ocupat de candidatul cu media cea mai mare – Cristinica Sava.

Gabriela Dascălu și Dana Păiuș s-au întrecut pentru a conduce Colegiul Tehnic „Petru Poni”. Gabriela Dascălu, actualul director, a obținut un punctaj total de 134,375 de puncte (44,375 puncte la proba scrisă și câte 45 de puncte la evaluarea CV-ului și prezentarea ofertei manageriale), păstrându-și, astfel, funcția. Dana Păiuș a obținut un total de 130,375 de puncte (43,125 puncte la proba scrisă, 38,750 de puncte la evaluarea CV-ului și 48,50 de puncte la oferta managerială). Mihaela Pîslaru, care a candidat pentru funcția de director adjunct, a obținut 117 puncte, cea mai mare notă – 40 de puncte – fiind pentru prezentarea ofertei manageriale.

O situație aparte s-a înregistrat la Școala „Vasile Alecsandri”, acolo unde a existat concurență pentru funcția de director, dar, în același timp, candidatul pentru funcția de director adjunct a picat la evaluarea CV-ului. Pentru funcția de director s-au înscris actualul director – Maria Campău, și Roxana Gabriela Pătrăuceanu. Roxana Gabriela Pătrăuceanu a obținut un punctaj de 132,625 de puncte (41,875 de puncte la proba scrisă, 43,75 de puncte la evaluarea CV-ului și 47 de puncte pentru oferta managerială), în timp ce Maria Campău a obținut 132,375 de puncte (43,125 puncte la proba scrisă, 40 de puncte la evaluarea CV-ului și 49,25 de puncte pentru oferta managerială). Maria Campău a fost admisă, dar nu va primi și postul, pentru că media este mai mică. Nicoleta Nastasă, candidat pentru postul de director adjunct al școlii, a ratat concursul, fiind respinsă la proba de evaluare a CV-ului, unde a obținut doar 27,5 puncte.

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0