După ce a omorît un copil, vrea să fie liber

Dimensiune text

Șoferul care a provocat un accident grav la Bașta, în urmă cu două luni, vrea să fie cercetat în stare de libertate. Instanța i-a respins solicitarea, iar Florin Ivancia rămîne în arest. Pe data de 7 ianuarie, tînărul a omorît un copil și a rănit alte trei persoane, după ce a urcat băut la volan.

 

 

Florin Radu Ivancia, în vîrstă de 21 de ani, a făcut recurs la Tribunalul Neamț cu privire la decizia instanței de a prelungi starea de arest preventiv, dar judecătorii au respins recursul ca nefondat.

În Bașta, în ziua de 7 ianuarie, se obișnuiește ca mascații să meargă prin sat, ca încheiere a perioadei sărbătorilor de iarnă. Așa s-a întîmplat și anul acesta, cînd mai mulți tineri s-au costumat și au pornit din casă-n casă. Florin Ivancia, după mai multe pahare de vin, a simțit nevoia de mai multă aventură. Îmbrăcat ca un mascat și cu tălăngile atîrnînd de mijloc, acesta a furat cheile de la o mașină și s-a urcat la volan, deși nu avea permis. Acesta plecat spre Roman, împreună cu un amic, care stătea pe scaunul din dreapta.

După o curbă, din cauza lipsei de experiență la volan, dar și pentru că era băut, Florin Ivancia s-a oprit cu autoturismul furat într-un Opel, care se deplasa în aceeași direcție de mers. În urma impactului, autoturismul condus de Florin Ivancea a părăsit traiectoria inițială și a izbit în plin trei pietoni. Doi soți și nepotul lor de trei ani mergeau pe marginea drumului, dar nu au mai avut timp să se ferească. Au fost proiectați în cîmp, la mai bine de 100 de metri de locul impactului. După ce și-a dat seama ce a făcut, tînărul care a provocat tragedia a leșinat. Toate cele cinci victime – cei trei pietoni, șoferul fără permis și prietenul care stătea lîngă el în mașină – au fost transportate la Spitalul Municipal de Urgență Roman. Copilul de trei ani a murit cîteva clipe mai tîrziu, la spital, iar mătușa acestuia a fost transportată la un spital din Iași.

La momentul producerii accidentului, alcoolemia lui Florin Ivancia era de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat și de 1,35 g‰ în sînge.

Florin Ivancia a mai avut de-a face cu polițiștii. În anul 2009, acesta a fost condamnat la șase luni de închisoare cu suspendare, pentru comiterea infracțiunilor de ultraj contra bunelor moravuri și distrugere. Tînărul se afla în perioada „de încercare” de doi ani și șase luni dată de instanță.

Pentru faptele sale, Florin Ivancea riscă între 5 și 15 ani de închisoare, întrucît legea prevede, din toate capetele de acuzare, sancționarea cu pedeapsa aferentă celei mai grave fapte. La aceasta, lui Florin Ivancea i se vor adăuga și cele șase luni de închisoare pe care nu le-a executat în 2009. Tînărul de 21 de ani este cercetat pentru săvîrșirea infracțiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală gravă din culpă, vătămare corporală din culpă, conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere și avînd în sînge o alcoolemie peste limita legală și furt calificat.COMENTARII

WORDPRESS: 0