Dublă verificare pentru HCM Roman, cu Danubius Galați

HCM Roman a susținut vineri și sâmbătă două partide amicale cu Danubius Galați, câștigate la scor. Antrenorul Florentin Pera se declară mulțumit, în mare, de echipa sa.

În campania de pregătire pentru noul sezon competițional, HCM Roman a susținut, vineri și sâmbătă, 2 și 3 august 2013, două meciuri amicale cu Danubius Galați, echipă care a retrogradat în acest an în liga secundă, dar care nu și-a pierdut speranța de a reveni rapid în primul eșalon, mai ales că Federația Română de Handbal a programat deja meciuri de baraj pentru ocuparea unui loc în Liga Națională, dacă vreuna dintre echipe se va retrage.

HCM Roman, al cărei antrenor este Florentin Pera, a câștigat la diferențe confortabile ambele partide, 42-28, respectiv 36-19. Accentul s-a pus pe stabilirea relațiilor de joc și exersarea diferitelor scheme și formule de echipă.

În cele patru meciuri de verificare, cu tot cu amicalele cu CSM Slobozia, de după cantonamentul de la Văratec, Pera a început meciul cu aceeași formulă de echipă, schimbări fiind doar în ce privește portarii: Pâslaru  / Vișan – Horobeț, Băbeanu, Stoleru, Agrigoroaei, Mihalschi, Genkova. Cam așa arată acum echipa de bază promovată de Pera.

În ambele jocuri, fiecare dintre echipe a fost preocupată sau a avut mai multă eficiență în faza de atac, cu preponderență pe contraatac. HCM Roman a înscris majoritatea golurilor din acțiuni rapide, nu neapărat din atacuri poziționale. S-a văzut o creștere a execuțiilor în viteză și a combinațiilor spectaculoase față de partidele precedente. Rol foarte important au avut și portarii Pâslaru și Teodorescu. Pe lângă intervențiile de nota zece între bare, în lansările pe contraatac au greșit de foarte, foarte puține ori destinatarul. De aici și numărul mare de goluri, unul mai frumos decât altul, care i-au făcut pe cei din tribună să se felicite pentru hotărârea de a-și petrecut astfel timpul liber. Bineînțeles, n-au lipsit ratările, prilej de reproșuri justificate din partea antrenorilor.

Încet, încet, cum spune Pera, se încheagă o echipă mare la Roman, poate cea mai bună de la înființare și până acum. Stoleru și Agrigoroaei trag după ele pe nou-venitele Mihalschi și Băbeanu, încă neajunse la forma dorită în atac, iar Horobeț și Genkova fac iureș pe flancuri, simțind însă în ceafă răsuflarea spre titularizare a lui Chitacu sau Amoagdei. Joldeș este în plină ascensiune, mai eficientă decât contracandidatele pe postul de inter, iar Krumova a prins și ea curaj, după ce a stat destul de mult pe bancă în meciurile din campionatul trecut. Se vede concurența între jucătoare, una ce nu poate fi altfel decât benefică. Pivotul Bokaric a avut randament bun și recuperează din mers stagiul de pregătire neefectuat alături de noile sale colege.

HCM – Danubius (meciul I): 42-28 (22-16). HCM: Vișan (Pâslaru, Polocoșer, Ivanov) – Agrigoroaei (9), Stoleru (5), Horobeț (5), Genkova (5), Joldeș (5), Krumova (5), Chitacu (3), Mihalschi (2), Băbeanu (2), Bokaric (1), Amoagdei, Pavăl, Bălăceanu, Ciurdea. De cealaltă parte, în echipa antrenată de Alexandrina Soare, s-au remarcat: Glibko (10), Artean (7). Glibko a pus, non-stop, probleme, multe nerezolvate, apărării romașcane. Jocul a fost echilibrat mai bine de zece minute, până la 7-7, după ce Danubius a și condus. Diferența a crescut la mai mult de șase goluri, după minutul 40.

HCM – Danubius (meciul al doilea) 36-19 (14-15). HCM: Pâslaru (Vișan, Pocoșeru, Ivanov) – Băbeanu (5), Agrigoroaei (4), Genkova (4), Bokaric (4), Stoleru (3), Horobeț (3), Joldeș (3), Chitacu (2), Pavăl (2), Amoagdei (2), Bălăceanu (2), Krumova (1), Mihalschi (1), Ciurdea. Cele mai multe goluri ale echipei oaspete au fost marcate de Glibko (7), Burlacenko (4), Gheorghe (4).

Prima parte a jocului a fost echilibrată, cele două echipe aflându-se, periodic, la conducere. Jocul s-a rupt de tot în partea a doua, de la 20-19, în minutul 40, moment în care Alexandrina Soare a trimis pe teren rezervele.

Partidele au fost arbitrate de cuplul romașcan Marius Murariu / Claudiu Tabacariu.

 Florentin Pera: “Au fost două jocuri utile cu un adversar ambițios, principal favorit la turneul de baraj pentru revenire în Liga Națională. În primul meci ne-am angajat foarte bine la efort, plus concentrare mare. În cel de al doilea, concentrarea n-a mai fost la același nivel, cu foarte multe ratări în prima parte a jocului. Avem o săptămână de când lucrăm cu mingea. Important este că echipa progresează. Sunt un pic nemuțumit, la finalizare. Fizic stăm bine, la apărare mai trebuie lucrat și, în ansamblu, mai sunt multe de pus la punct. Vom face o analiză riguroasă a acestor jocuri, în vederea diminuării greșelilor, a eliminării ratărilor”.

Turneu în Macedonia

HCM Roman a fost invitată să participe la un turneu internațional în Macedonia, la sfârșitul acestei săptămâni, de către WHC Metalurg Skopje, echipă care a participat la Cupa “Roman Vodă Mușat”. “Ne onorează această invitație și trebuie să dăm un răspuns, cât mai repede. Să vedem ce posibilități avem pentru a răspunde afirmativ. Gazdele ne-au promis masă și cazare, noi trebuie să acoperim cheltuielile cu transportul”, a afirmat Gheorghe Carnariu, vicepreședinte la HCM Roman.


COMENTARII

WORDPRESS: 0