DSP Neamț: s-a dublat numărul persoanelor aflate în auto-izolare voluntară

DSP Neamț: s-a dublat numărul persoanelor aflate în auto-izolare voluntară

Dimensiune text

 

Joi după-amiază, 27 februarie, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Neamț a emis o nouă informare zilnică, în contextul pericolului reprezentat de coronavirusul COVID-19. Astfel, DSP Neamț precizează că astăzi, la ora 14:30, de pe teritoriul județului Neamț s-au raportat la Centrul National de Supraveghere și control al Bolilor Transmisibile un număr de 138 de persoane în auto-izolare voluntară la domiciliu și patru persoane în carantină. Ieri, DSP Neamț raportase 62 de persoane din Neamț aflate în auto-izolare voluntară.

„Până în prezent, toate persoanele aflate în supraveghere și monitorizare zilnică în județul Neamț nu sunt simptomatice. În contextul în care România ar putea fi mai expusă la apariția de cazuri de infecție cu noul coronavirus pe teritoriul național, din cauza dinamicii călătoriilor cetățenilor români pe rutele terestre și aeriene dintre țara noastră și Italia, îndemnăm populația la calm, să se informeze corect, să respecte normele de igienă și sfaturile medicilor”, informează DSP Neamț.

Ministerul Sănătății a emis un ghid cu măsurile pe care trebuie să le urmeze cei care se întorc în România dintr-o zonă afectată de coronavirus, care pot fi accesate la acest link.

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0