Drupo numără maşinile de pe drumurile naționale

Consiliul Judeţean Neamţ, prin societatea Drupo, efectuează, săptămâna aceasta, în două etape, recensământul circulaţiei, acesta fiind finalul procedurii impuse de legislaţie în privinţa stabilirii gradului de solicitare a drumurilor publice, procedură ce are loc la nivelul întregii ţări.

Săptămâna aceasta, în Neamţ s-a făcut o înregistrare a traficului pe 11 noiembrie, în intervalul orar 6-20, urmând ca a doua să se desfăşoare sâmbătă, 14 noiembrie, în acelaşi interval orar. „Înregistrarea circulaţiei rutiere se face periodic, o dată la cinci ani, şi are ca scop determinarea repartiţiei şi evoluţiei în timp a traficului de vehicule de marfă şi persoane pe reţeaua de drumuri publice interurbane din ţară şi stabilirea gradului de solicitare din trafic a acesteia. Se urmăreşte determinarea celor mai importante caracteristici ale traficului: intensitatea şi componenţa, necesare în fundamentarea şi proiectarea investiţiilor rutiere, a lucrărilor de întreţinere şi reparare a drumurilor, precum şi elaborarea de studii pentru evaluarea calităţii aerului, prin estimarea emisiilor din traficul rutier şi a impactului asupra mediului”, a declarat Constantin Iacoban, preşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ.

În judeţul Neamţ, pe drumurile naţionale, înregistrarea se face de către Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, prin secţia de Drumuri Naţionale Neamţ; pe drumurile judeţene – de către Consiliul Judeţean, prin societatea Drupo Neamţ, iar pe drumurile comunale – în număr de trei – de către primăriile pe teritoriul cărora se află traseele.

Pe 11 noiembrie, înregistrarea s-a făcut pe durata a opt ore la drumurile naţionale, în intervalul orar 8-12 şi 14-18, şi 14 ore la drumurile judeţene şi comunale – în intervalul orar 6-20. Pe drumurile judeţene au fost fixate 36 de puncte de înregistrare a traficului. Primele măsurători dintr-o serie de zece au fost efectuate în aprilie.


COMENTARII

WORDPRESS: 0