Prima paginăNeamt

Drumuri închise în continuare

Dimensiune text

Luni, la prânz, pe două drumuri județene nu se putea circula. Un taximetrist a rămas înzăpezit timp de 12 ore pe drumul către Bâra.

 

 

Luni, la ora 13.00, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Neamț a anunțat că două drumuri din județ erau blocate. Nu se circula pe DJ 157A Brițcani – Moreni – Văleni – David – Talpa și pe DJ 280 Stănița – Chicerea, dar s-a intervenit pe mai multe tronsoane de drum cu utilaje și cu material antiderapant.

Astfel, SC Drupo SA, societatea care administrează drumurile județene, a acționat, cu nouă utilaje, pe următoarele drumuri județene: DJ 157 Mărgineni – Piatra Neamț, DJ 157 D Gîrcina, DJ 157E Almaș, DJ 157C Bisericani, DJ 157H Girov – Itrinești, DJ 280 Bîra – Chicerea, DJ 127A Toșorog – Bicaz Ardelean – Dămuc, DJ 155I Tîrgu Neamț – Bârgăuani – Făurei.

În același timp, Secția Neamț a Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România a acționat, cu șapte utilaje, pentru împrăștierea de material antiderapant și îndepărtarea stratului de zăpadă de pe următoarele sectoare de drum: DN 15D Piatra Neamț – Bahna Mare, DN 15B Poiana Largului – Petru Vodă, DN 15C Tîrgu Neamț – Tîrzia, DN 15B/DN 2 – Tîrgu Neamț – Cristești (județul Iași) – Moțca (județul Iași) – Miroslăvești (județul Iași), DN 2 Horia – sens giratoriu.

Luni a fost afectat și programul curselor intra- și interjudețene, mai mulți operatori de transport luând decizia de a renunța la a mai pleca pe traseele regulate, din cauza vremii și a condițiilor de drum. Și firmele de taxi și-au redus considerabil aria de acțiune, din același motiv. Duminică dimineață, în jurul orei 5.00, un taximetrist a rămas blocat la Bîra, după ce terminase o cursă. Conducătorul auto a ajuns înapoi în Roman abia după 12 ore de stat pe marginea drumului, în mașină.

Din fericire, rețeaua de energie electrică a făcut față mai bine decât alte dăți acestor intemperii. Întreruperi ale furnizării energiei electrice au fost, în județul Neamț, doar duminică.

COMENTARII

WORDPRESS: 0