Drumul Tămășeni – Luțca va fi asfaltat

În acest an, în comuna Tămășeni ar putea începe lucrările de asfaltare la 2,5 kilometri de drum în cadrul unui proiect pe măsura 3.2.2 „Renovarea, dezvoltarea satelor, îmbunătățirea serviciilor de bază pentru economia și populația rurală și punerea în valoare a moștenirii rurale”.

 

 

Proiectul a fost declarat eligibil și prevede asfaltarea a 2,5 kilometri din drumul care leagă localitățile Tămășeni și Luțca, din comuna Sagna. Cred că, într-o lună, vom primi și finanțarea, după care vom organiza procedurile de licitație în vederea efectuării acestei lucrări„, a spus Ironim Andrici, primarul comunei Tămășeni.

Proiectul de asfaltare a acestui sector de drum întrunește condițiile pentru a fi finanțat, cred autoritățile locale, ca urmare a faptului că drumul Tămășeni – Luțca s-a degradat în urma inundațiilor succesive din ultimii ani. Pe de altă parte, acest drum este o cale de acces importantă pentru localnicii din satul Tămășeni.
Unii dintre localnicii din satul Tămășeni folosesc numai drumul spre Roman prin Luțca, pentru că este mai aproape și este practicabil iarna, a spus primarul comunei Tămășeni.

Proiectul de asfaltare a drumului Tămășeni – Luțca se va ridica la 500.000 de euro.


COMENTARII

WORDPRESS: 0