Prima paginăRural

Drumul spre cimitir, deszăpezit noaptea

Dimensiune text

Pentru a fi înmormîntată o localnică adusă de la Hunedoara, autoritățile din Pîncești au desfundat drumul spre cimitir noaptea.

 

 

Romașcanul Valerică Hoidreag, în vîrstă de 60 de ani, originar din satul Ciurea, comuna Pîncești, a trecut, cu cîteva zile în urmă, printr-un moment dificil. Înhumarea mamei decedată săptămîna trecută a însemnat, în condițiile unei ierni tîrzii și capricioase, intervenția autorităților locale. „Mama a murit la Hunedoara și a trebuit să o aducem în sat să o înmormîntăm. În Ciurea se circula doar pe o cărare,  nu se putea intra cu mașinile din cauza zăpezii. Cum duminică a fost înmormîntarea, iar ninsoarea nu se oprise, am fost nevoiți să intervenim la autoritățile locale pentru a deszăpezi drumul„, povestește Valerică Hoidreag.

Autoritățile locale au înțeles situația familiei Hoidreag și, noaptea, au acționat cu un utilaj pentru desfundarea drumului pînă în sat și, de acolo spre cimitir, drum care însumează peste șase kilometri. Deși, prin această acțiune, autoritățile nu și-au făcut decît datoria, Valerică Hoidreag a dorit să-și exprime recunoștința față de promptitudinea cu care au răspuns autoritățile locale la solicitarea făcută. „Vreau să le mulțumesc autorităților de la Pîncești  pentru sprijinul acordat într-un moment greu pentru familia noastră„, a mai spus bătrînul.

COMENTARII

WORDPRESS: 0