Drumul către Londra al Biancăi Perie trece prin Helsinki

Dimensiune text

Început în 12 mai, prin concursul Grand Prix de la Onești, sezonul estival competițional al Biancăi Perie, cea mai bună atletă a României în 2011, se va aglomera în perioada următoare și va culmina cu participarea la Jocurile Olimpice de la Londra, la începutul lunii august.

 

Proximul concurs al elevei antrenorului emerit Lucică Cucoș, nimeni alta decît campioana europeană de tineret la aruncarea ciocanului, va fi etapa I de Grand Prix pentru seniori, tineret și juniori I din București, 25-26 mai.

La Onești am fost răcită și a durat cam mult pînă cînd mi-am revenit. Nici acum nu sînt la nivelul meu dorit, dar, oricum cred că sînt în stare să arunc mai mult decît cei 68,10 metri de atunci, sper că peste 70 de metri. Principala mea grijă acum este să nu mă accidentez, mai ales că pînă la Jocurile Olimpice urmează o serie de concursuri tari, între care cel mai important este Campionatul European de la Helsinki (Finlanda), de la sfîrșitul lunii iunie. Pînă la acela vor mai fi internaționalele României, din 8 iunie, apoi naționalele de tineret și etapa a II-a de Grand Prix din 15-16 iunie. În 5 iulie voi participa la campionatul național de seniori și, probabil, ultima verificare înainte de Jocurile Olimpice va fi cea de la Campionatul Balcanic de la Edirne (Turcia), din 21-22 iulie. În prima zi a lunii august voi pleca la Londra„, a declarat campioana romașcană, sportivă legitimată la Sport Club Municipal Bacău, prima atletă a României calificată la Jocurile Olimpice din acest an.

Bianca se simte mai bine, i-a trecut răceala, însă efectele ei încă se văd. Continuăm să ne pregătim in crescendo, pentru a atinge vîrful de formă la începutul lunii august. Sîmbătă, la concursul Grand Prix ne vom face o părere mai clară asupra formei sale„, a spus și Lucică Cucoș.


COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Cineva 8 ani

    Eu nu stiu cum mai are curaj sa se roage la Dumnezeu stiind ca a luat banii munciti de altii timp de atatia ani… Si domnul Lucica Cucos impreuna cu cei de la Clubul Municipal Bacau stiu foarte bine despre ce este vorba.