Prima paginăSocialEducatie

Dreptul la şansă, susţinut prin formă şi culoare

Dimensiune text

Copiii cu cerinţe educaţionale speciale şi copiii din învăţământul de masă de la Școala „Carol I” au realizat împreună expoziţia de desene „Dreptul la şansă!”.

sansa02La Școala „Carol I” din cartierul Nicolae Bălcescu a avut loc vineri, 20 iunie, vernisarea expoziţiei de desene „Dreptul la şansă!”. Expoziţia cuprinde desene realizate de cei 12 copii cu cerinţe educaţionale speciale din şcoală, care sunt înscrişi în programul educaţional de sprijin, dar şi de aproximativ 70 dintre elevii care frecventează şcoala. „Expoziţia noastră este rezultatul unui proiect educaţional care are drept scop promovarea în rândul copiilor a conceptelor de integrare şi incluziune a copiilor cu cerinţe educaţionale speciale în învăţământul de masă. Am vrut să le dăm ocazia copiilor de a lucra fără stres şi fără presiune, de a-şi folosi abilităţile artistice şi creativitatea pentru a-şi arăta sentimentele. Pe nici o planşă nu există numele de familie al celui care a lucrat-o, sunt doar prenumele, tocmai pentru a cultiva relaţia de prietenie între toţi cei care au dorit să participe la acest proiect. Participarea la proiect nu a însemnat, însă, doar realizarea desenului. În timp ce au pictat, am discutat cu copiii despre ce înseamnă integrarea copiilor cu deficienţe în învăţământul de masă, despre toleranţă şi înţelegere. Cred că a fost un demers eficient, de pe urma căruia au câştigat şi au învăţat toţi participanţii”, a spus Andreea Găină, profesor de sprijin la Școala Gimnazială „Carol I”, iniţiatoarea proiectului.

sansa03Un moment deosebit l-a constituit premierea celor 12 copii înscrişi în programul de sprijin. Aceştia au primit diplome şi cărţi din partea preşedintelui Consiliului Judeţean, Culiţă Tărâţă. Premiile au fost înmânate de consilierul acestuia, Mihai Hanganu. „Sunt bucuros să particip la acest eveniment şi să transmit aprecierea preşedintelui Consiliului Judeţean pentru eforturile acestor copii şi pentru eforturile făcute de colectivul din aceastră şcoală pentru integrarea copiilor care au cerinţe educaţionale speciale. Este regretabil că uneori se uită, chiar de către cadre didactice sau autorităţi, că toată lumea are dreptul la educaţie. Ceea ce se întâmplă astăzi, aici, arată că acest lucru se poate, dincolo de legislaţia care există, este important ca fiecare dintre noi să ne dorim acest lucru şi să ne implicăm. Activitatea de astăzi ar putea constitui un model şi pentru alte instituţii”, a spus consilierul Mihai Hanganu.

Proiectul a fost pus în practică de un colectiv format din: Grigore Văduva, director adjunct al Liceului Tehnologic „Vasile Sav”, care patronează Școala „Carol I”, profesori pentru învăţământul preşcolar Lăcrămioara Amăzăroaie şi Luminiţa Dascălu, profesori pentru învăţământul primar Rodica Sârbu, Ioan Vâtcă şi Cornelia Gherman, învăţătoarea Silvia Tăbăcaru şi profesorii Ioan Diaconu şi Magda Croitoru.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0