Prima paginăPolitica

Dragoș Tudorache, la Piatra Neamț: „Banii vor fi cheltuiţi transparent. Punem pe masa cetăţenilor un plan cu proiecte concrete“

Dragoș Tudorache, la Piatra Neamț: „Banii vor fi cheltuiţi transparent. Punem pe masa cetăţenilor un plan cu proiecte concrete“

Dimensiune text

 

Europarlamentarul Dragoș Tudorache, președintele executiv al PLUS, s-a aflat marți, 15 septembrie, la Piatra Neamț, pentru a-i susține pe candidații Alianței USR PLUS  la alegerile locale. Dragoș Tudorache a vorbit despre necesitatea de a avea, în Neamț, o administrație publică locală eficientă, în beneficiul cetățenilor, care să ducă la dezvoltare economică și la transformarea județului.

La conferința de presă au participat deputatul USR Iulian Bulai, președintele USR Neamț, Ionuț Meraru, președintele PLUS Neamț și candidat din partea Alianței la Consiliul Județean, Marius Irimia, candidat la Primăria Piatra Neamț, Florin Zaharia, candidat la președinția Consiliului Județean, și Cristina Nasoi, candidat la Consiliul Județean.

Conferința de presă a fost deschisă de deputatul USR Iulian Bulai: „Suntem bucuroși că acum suntem un partid fuzionat, relația dintre USR și PLUS, la nivel de filială, este excelentă și mă bucur că împreună, în același partid, dând semnalul de unitate la nivel național, vom reuși să schimbăm multe lucruri și vom face majorități de centru dreapta în foarte multe zone. Este foarte clar faptul că, în Neamț, PSD va deveni istorie“.

Ionuț Meraru, președintele PLUS Neamț, a subliniat că Alianța USR PLUS propune în funcții publice oameni capabili, adepți ai unei administrații inteligente, în relație deschisă cu cetățenii: „Candidații USR PLUS sunt oameni dintre voi, oameni care nu au avut nevoie de politică pentru a-și face o carieră profesională și a-și demonstra valoarea. Sunt oameni care s-au săturat să fie mințiți, să vadă cum taxele și impozitele plătite de ei sunt furate și risipite, s-au săturat să vadă cum statul de drept este pus la încercare prin modificări legislative inițiate de grupuri de interese. Ne-ați întâlnit în stradă, alături de cetățeni, ascultându-le problemele și identificând soluții pentru aceste probleme. Sunt convins că putem face schimbări și avem nevoie de votul vostru de încredere pe 27 septembrie“.

Dragoș Tudorache a menționat că în Neamț sunt probleme legate de transparență în cheltuirea banului public și a precizat că este nevoie de o bună absorbție a fondurilor europene. „Nici orașul Piatra Neamț, nici județul Neamț nu au fost ferite de hoție, de corupție, de risipa banului public. Promisiunea pe care noi o facem: vom curăța primăriile de flagelul care ne-a ținut înapoi în toți acești ani. În primul rând, banii vor fi cheltuiţi în mod transparent, cu participarea cetăţenilor. În al doilea rând, punem pe masa cetăţenilor un plan cu proiecte concrete, iar în al treilea rând, oferim altfel de candidaţi. Obiectivul nostru principal rămâne acela de combatere a corupţiei pentru că este cea mai mare problemă pe care o are România. În calitate de europarlamentar, voi facilita absorbția de fonduri europene, atât de necesare dezvoltării unui oraș“.

„România a rămas la coada clasamentului european privind rata de absorbție a fondurilor europene. Legislația națională stufoasă, lipsa de implicare a autorităților, birocrația excesivă au făcut ca banii puși la dispoziție de la Bruxelles să nu ajungă acolo unde este nevoie de ei, adică în investiții, fie că vorbim de infrastructură, fie de asigurarea unui minim de servicii atât de necesare cetățenilor: apă, canalizare. Fondurile europene sunt unica șansă ca în viitorul apropiat să putem circula pe o autostradă în Moldova, să ne putem trata la un spital decent, să avem școli moderne, bine dotate“, a subliniat Florin Zaharia, candidatul Alianței USR PLUS la președinția Consiliului Județean.

USR Neamț,
Comunicat de presă

 

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0