Prima paginăSocial

Draga Olteanu Matei va juca teatru în Consiliul Județean

Dimensiune text

Una dintre sălile Consiliului Județean va fi dată în folosință trupei de teatru pe care o coordonează actrița Draga Olteanu Matei (foto). Primul spectacol va avea loc în aprilie sau mai. Binecunoscuta actriță promite să vină în turneu și la Roman.

 

 

Iubitorii de teatru autentic vor avea șansa de a vedea spectacole de teatru chiar la Consiliul Județean (CJ) Neamț.
Trupa de actori amatori „Teatrul Vostru”, a Companiei de teatru „Draga Olteanu Matei”, va evolua pe scena sălii „Calistrat Hogaș”, din incinta Consiliului Județean.

Trupa de teatru pregătește acum piesa „…Escu”, de Tudor Mușatescu, iar în aproximativ trei luni, amatorii de teatru îi vor putea vedea jucînd pe actorii pregătiți de Draga Olteanu Matei.

Președintele CJ Neamț, Vasile Pruteanu, a pus la dispoziție această sală după ce contractul pe care „Teatrul Vostru” îl avea cu Casa de Cultură Piatra Neamț a expirat la sfîrșitul anului trecut.

Domnul președinte a fost generos cu noi și ne-a oferit această sală, dar, pînă cînd vom putea pune în scenă piesa, va dura destul de mult, fiindcă eu sînt exigentă cu actorii și vreau să iasă bine, ca în cazul unor actori profesioniști„, a afirmat Draga Olteanu Matei (foto – stinga).

Doamna Draga Olteanu Matei a fost încîntată de propunerea pe care i-am făcut-o și urmează ca, zilele următoare, să ne întîlnim, să vadă sala și facilitățile tehnice pe care i le putem oferi și să rezolvăm cît mai corect și mai bine această problemă. De obicei mă feresc să folosesc cuvinte mari și de aceea vreau să înțeleagă tot mai mulți că, în acest moment, trebuie să ne bucurăm că o avem în județul nostru pe această cunoscută actriță, care este un adevărat bun al patrimoniului cultural național„, a precizat președintele Vasile Pruteanu (foto – dreapta).

Piesele puse în scenă de actorii de la „Teatrul Vostru” au putut fi aplaudate, pînă acum, pe scena Casei de Cultură din Piatra Neamț și în turneele desfășurate în țară și peste hotare.

Sala „Calistrat Hogaș” din incinta Consiliului Județean Neamț are 240 de locuri și este una dintre cele mai moderne săli de mare capacitate din județul Neamț.

Draga Olteanu Matei nu a exclus nici posibilitatea de a veni cu trupa de teatru la Roman. „Ultima dată am jucat la Roman într-un spectacol împreună cu regretatul Jean Constantin. Mi-ar place să revin la Roman„, a mai spus Draga Olteanu Matei.

COMENTARII

WORDPRESS: 0