Două zile cu ploi și vreme deosebit de rece

Două zile cu ploi și vreme deosebit de rece

Dimensiune text

 

Administrația Națională de Meteorologie a emis, marți, o informare vizând ploi moderate cantitativ, precipitaţii mixte la munte, răcire accentuată, brumă, pentru întreaga țară, valabilă în intervalul marți, 9 mai, ora 12 – joi, 11 mai, ora 9.

Astfel, conform meteorologilor, începând din după-amiaza zilei de marţi, 9 mai, şi până în a doua parte a zilei de miercuri, 10 mai, temporar va mai ploua, pe arii relativ extinse în sud şi sud-est şi, local, în centrul ţării, iar în zona Carpaţilor Orientali şi Meridionali, îndeosebi la altitudini mari, se vor semnala precipitaţii mixte. Ploile vor avea mai ales caracter de aversă şi vor fi perioade de timp în care vor fi însoţite de descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi, posibil, grindină. Cantităţile de apă vor depăşi, local, 15 l/mp şi, punctiform, 25 – 30 l/mp.

În intervalul menţionat, vremea va deveni deosebit de rece pentru această perioadă, iar în cursul dimineţilor, în special a celei de joi, 11 mai, se va produce brumă local în nord-vest, centru şi nord şi pe spaţii mai restrânse în restul teritoriului, cu precădere în zonele deluroase.

 

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0