Prima paginăSanatate

Două noi cazuri de infecție cu COVID-19, în județul Neamț

Două noi cazuri de infecție cu COVID-19, în județul Neamț

Dimensiune text

 

Marți, 17 martie, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Neamț a anunțat că încă două persoane din județ au contactat coronavirusul COVID-19, ducând numărul îmbolnăvirilor din Neamț la cinci. Cele două noi cazuri sunt ale unor bărbați din municipiul Piatra Neamț.

În această dimineață, DSP Neamț a informat că la data de 17 martie, ora 8:30, de pe teritoriul județului Neamț s-au raportat la Centrul Naţional de Supraveghere şi control al Bolilor Transmisibile următoarele informaţii: 113 persoane in carantină; 417 persoane în auto-izolare la domiciliu, din care 6 persoane instituţionalizate.

„La această dată, pe teritoriul judeţului Neamţ s-au confirmat două cazuri noi de persoane infectate cu virusul COVID-19 (coronavirus), care sunt internate în Spitalul de Boli Infecţioase Iaşi și se află sub supraveghere medicală permanentă. Unul dintre cazuri este caz apropiat cu bărbatul confirmat din Constanta, care a fost prezent la Campionatul de Dans Sportiv de la Sala Polivalenta Piatra Neamț (în perioada 29 februarie – 1 martie 2020). Cel de-al doilea caz are legătură tot cu Campionatul de dans sportiv. Starea generală de sănătate a pacienților este bună. Ancheta epidemiologica este in desfășurare”, au transmis reprezentanții DSP Neamț.

184 de cazuri la nivel național

Grupul de Comunicare Strategică care funcționează pe lângă Guvernul României a anunțat marți dimineață că până astăzi, 17 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 184 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19 (coronavirus).

Pe lângă cele două noi cazuri din Neamț, au fost înregistrate alte 14 noi cazuri de îmbolnăvire, după cum urmează: 7 în Iași, 2 în Suceava și câte unul în Ialomița, Mureș, Botoșani, Bistrița Năsăud și Vrancea. Persoanele confirmate pozitiv au vârste cuprinse între 21 și 65 de ani.

De asemenea, din cele 184 de persoane confirmate pozitiv 16 au fost declarate vindecate și externate (15 din spitalul din Timișoara și unul de la București). În cursul acestei zile vor mai fi externate alte trei persoane de la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 3.282 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID-19 (coronavirus). Alte 16.610 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. Până în prezent, au fost înregistrate 36 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

„Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20”, precizează reprezentanții Guvernului.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0