Două mii de vitezomani, sancţionaţi de poliţişti

Două mii de vitezomani, sancţionaţi de poliţişti

Primarul din Ion Creangă a dat în judecată Curtea de Conturi
Cinci angajatori s-au ales cu amenzi pentru munca la negru
Primar amendat de Curtea de Conturi

 

masina politie 680x365În această perioadă, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Neamţ acţionează cu efective mărite pentru siguranţa cetăţenilor, prevenirea faptelor antisociale şi pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice pe perioada sezonului estival 2016.

La activităţile operative desfăşurate în această perioadă au participat poliţişti de ordine publică, de rutieră, de investigaţii criminale, de investigarea fraudelor, din cadrul formaţiunilor de arme, explozivi şi substanţe periculoase şi luptători de intervenţie rapidă. De asemenea în dispozitivele de ordine şi siguranţă publică au fost angrenate şi efective de jandarmi. Astfel, în perioada 29 iulie – 18 august, au fost constatate 433 de infracţiuni (judiciare, economico-financiare, la regimul circulaţiei sau de altă natură), iar 44 de persoane au fost surprinse în flagrant delict. Pentru comiterea faptelor sunt cercetate 187 de persoane, iar faţă de şase dintre acestea au fost dispuse măsuri preventive. Totodată, în această perioadă au fost depistate patru persoane urmărite la nivel naţional.

Pentru abaterile constatate, au fost aplicate 5.493 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 1.177.969 de lei. Totodată, poliţiştii structurii de investigarea criminalităţii economice au constatat 22 de abateri la legislaţia în domeniu, aplicând sancţiuni în valoare de 6.000 de lei. În perioada de referinţă, s-a intervenit la 1.310 de sesizări prin 112 şi au fost aplicate 706 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991.

„Pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi, în urma cărora au aplicat 4.604 de sancţiuni, ca urmare a încălcării normelor OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, dintre care 1.988 pentru încălcarea regimului legal de viteză şi 21 pentru consum de alcool. Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut 186 de permise de conducere, dintre care 26 pentru consum de alcool, iar 81 pentru viteză şi au retras 64 certificate de înmatriculare”, precizează un comunicat al IPJ Neamţ.

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • 2000 de șoferi prinși? ???
    Domnilor polițiști dat HOȚI câți ați prins ca văd un număr mare de șoferi dar de HOȚI nimic????????

  • error: Content is protected !!