Două mii de nemțeni, afectați de viroze respiratorii

Două mii de nemțeni, afectați de viroze respiratorii

Dimensiune text

 

 

În săptămâna 12 – 18 martie, numărul total de cazuri de infecții respiratorii acute în județul Neamț a fost de 1.959, cu un număr de 65 de internări, marcând o ușoară tendință de scădere față de cel înregistrat în săptămâna precedentă (2.072 de cazuri, cu 43 de bolnavi internați), informează Direcția de Sănătate Publică Neamț. Astfel, infecțiile respiratorii acute se încadrează în intervalul așteptat în această perioadă.

Numărul de pneumonii raportate a fost de 564, cu 122 de internări, în tendință de scădere față de săptămâna anterioară, când au fost înregistrate 631 de cazuri, cu 162 de internări.

Ratele de incidență cele mai crescute pentru infecțiile respiratorii acute se înregistrează la grupa de vârstă 2-4 ani (308 cazuri) și 5-14 ani (634 de cazuri), iar pentru pneumonii la grupa de vârstă de până la un an. Săptămâna trecută în județul Neamț s-au înregistrat 11 cazuri de gripă. Până la data de 18 martie fuseseră vaccinate antigripal 26.321 de persoane din grupele de risc din Neamț, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătății. La nivelul județului mai există în stoc, la cabinetele medicilor de familie, 31 de doze de vaccin antigripal, mai precizează comunicatul DSP Neamț.

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0