Prima paginăRomanEconomie

Două magazine închise şi amenzi de până la 10.000 lei

Dimensiune text

Acesta este rezultatul controlului făcut de inspectorii antifraudă în Roman, pe parcursul lunii martie.

Două magazine din Roman au fost închise de inspectorii Direcţiei Regionale Antifraudă (DRA) Suceava, din cauză că magazinele nu au eliberat bonuri fiscale. Activitatea inspectorilor antifraudă a creat agitaţie mare în Roman, pe parcursul lunii martie, mai ales după ce Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a demarat campania privind emiterea bonului fiscal pentru fiecare bun achiziţionat. Ceilalţi agenţi economici verificaţi s-au ales fie cu avertismente, fie cu amenzi.

„Inspectorii antifraudă fiscală au constatat contravenţii pentru sancţionarea cărora au dispus 77 de amenzi, în cuantum de 218.800 de lei, la nivelul judeţului Neamţ, dintre care 32 amenzi în cuantum de 76.000 lei, în municipiul Roman. De asemenea, inspectorii din cadrul DRA Suceava au dispus suspendarea pentru o lună a activităţii comerciale şi sigilarea a opt puncte de lucru pentru încălcarea obligaţiei de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, dintre care două în municipiul Roman”, a afirmat Alexandru Cristea, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale Antifraudă.

Inspectorii din cadrul DRA Suceava au efectuat, în perioada 1 – 29 martie, 67 acţiuni de control în judeţul Neamţ, dintre care 24 acţiuni în municipiul Roman, în vederea verificării respectării prevederilor ordonanţei de urgenţă a Guvernului privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale. Cea mai mică sancţiune dispusă de inspectorii antifraudă în judeţul Neamţ a fost avertismentul, iar cea mai mare amendă a fost în valoare de 15.000 de lei. Agenţii economici din municipiul Roman au primit de la avertisment până la amendă în valoare de 10.000 de lei.

COMENTARII

WORDPRESS: 0