Două localități fără energie electrică în Neamț

Două localități fără energie electrică în Neamț

Dimensiune text

 

retea-electrica-iarnaCondiţiile meteo din ultima perioadă pun probleme în alimentarea cu energie electrică în mai multe zone din Moldova, precizează un comunicat al Delgaz Grid. Dacă numărul localităților afectate din județul Neamț era de 14, la ora 6 în dimineața zilei de duminică, 8 ianuarie, numărul acestora a scăzut la două, după prânz.

Viscolul puternic, căderile de zăpadă şi temperaturile extrem de reduse au cauzat mai multe avarii în zona  Moldovei, în special la liniile electrice aeriene de medie tensiune ce deservesc localităţi din mediul rural. Au fost afectate în special elemente de izolaţie şi conductoare electrice, precum şi elemente de suport şi susţinere ale acestora.

„Echipele Delgaz Grid au intervenit în permanenţă în această perioadă, şi, în ciuda condiţiilor neprielnice, au remediat în bună măsură avariile apărute. Menţionăm că în această dimineaţă erau nealimentate 29 de localităţi, numărul acestora scăzând simţitor până la această oră (n.r. – ora 14.30). Precizăm că sunt porţiuni de reţea aflate la mare distanţă de căile de acces practicabile în condiţiile date, deplasarea echipamentelor, materialelor şi sculelor necesare pentru efectuarea reparaţiilor se face manual, ceea ce măreşte durata de intervenţie faţă de condiţiile normale. În pofida acestor condiţii dificile, intervenţiile vor continua până la remedierea tuturor avariilor şi reluarea alimentării la toţi consumatorii. Având în vedere condiţiile meteo prognozate, situaţia avariilor din sistemul de distribuţie este una dinamică, putând surveni modificări”, precizează comunicatul Delgaz Grid.

La ora 14.30 erau nealimentate (total sau parţial) şapte localităţi din zona Moldovei: județul Botoşani – Ibăneşti; județul Iaşi – Movileni, Chişcăreni; județul Neamţ – Vulpăneşti, Moldoveni; județul Suceava – Chiril; județul Vaslui – Găneşti.

 



COMENTARII

WORDPRESS: 0