[FOTO] Trei gospodării în flăcări, la Sagna

[FOTO] Trei gospodării în flăcări, la Sagna

Dimensiune text

 

 

UPDATE ora 15.55: „Incendiul s-a manifestat generalizat la trei case de locuit, cu o suprafață de circa 200 de metri pătrați, două fânării în care erau depozitate aproximativ șase tone de lucernă, un grajd și două anexe, cu posibilitate de propagare la alte trei case de locuit și o bucătărie de vară. Au ars toate bunurile materiale din clădirile cuprinse de flăcări. Din nefericire, au fost patru victime, trei femei cu atacuri de panică și un bărbat cu arsuri la membrul inferior drept, care au fost monitorizate de un echipaj medical de la Serviciul de Ambulanță Județean, nefiind necesar transportul la spital. Cauza probabilă de producere a acestui incendiu a fost jar sau scântei căzut din sisteme de încălzire”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Neamț, sublocotenent Adrian Rotaru.

 

Știre inițială: Joi, 7 iunie, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, la ora 10.49, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre producerea unui incendiu la o locuință particulară în satul Sagna, în zona bisericii catolice din localitate.

La locul evenimentului s-au deplasat patru autospeciale de stingere, cu un ofițer și 12 subofițeri, din cadrul Detașamentului de Pompieri Roman. Conform ISU Neamț, incendiul s-a manifestat la două gospodării, cu riscul de propagare la încă o gospodărie, din cauza rafalelor de vânt. Ulterior, la locul intervenției s-a deplasat încă o autospecială de stingere de la Detașamentul de Pompieri Roman.

Salvatorii romașcani au evacuat din cele două locuințe două butelii de aragaz. Trei femei – proprietarele celor două gospodării cuprinse de flăcări și proprietara gospodăriei învecinate, la care exista pericolul de propagare a flăcărilor – au suferit atacuri de panică, fiind evaluate de un echipaj medical de la Serviciului de Ambulanță Județean Neamț.

 

 

Foto: ISU Neamț

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0