Două case din Doljești, salvate din flăcări

Dimensiune text

Două locuințe din comuna Doljești au fost în pericol să fie făcute scrum. Între cele două intervenții, pompierii nici nu au mai ajuns la bază.

 

Două locuințe din comuna Doljești au fost salvate, luni după-amiază, de pompierii militari de la Detașamentul de Pompieri Roman. La ora 15.03, prin apelul unic de urgență 112 s-a anunțat faptul că la locuința Paraschivei G. a izbucnit un incendiu. Pompierii s-au deplasat la fața locului cu o autospecială de capacitate medie și o autospecială cu apă și spumă. „Cînd am ajuns la locul intervenției, am constatat că focul cuprinsese acoperișul casei. Am localizat incendiul și l-am stins în scurt timp, astfel că am reușit să limităm producerea pagubelor”, a afirmat căpitan Mihai Constantin Parasca, comandantul Detașamentului de Pompieri Roman.

În incendiu au ars 60 de metri pătrați de acoperiș, confecționat din lemn, tablă și șindrilă. Plafonul casei s-a degradat parțial, iar cîteva elemente de mobilier au fost distruse. „Am reușit să salvăm casa, care avea trei camere și anexe, și aproximativ 30% din acoperișul locuinței. Cauza probabilă a incendiului a fost coșul de fum neprotejat termic de materiale inflamabile”, a precizat căpitan Mihai Parasca. Șeful pompierilor romașcani a mai spus că oamenii au observat destul de tîrziu flăcările, lucru care a favorizat propagarea focului.

După ce au plecat de la intervenția din Doljești, care a durat aproape două ore, pompierii s-au oprit la cîțiva kilometri, pentru a ajuta o altă femeie. Locuința Mariei A. din Buruienești era în pericol, după ce într-o cameră a casei izbucnise un incendiu.

„Incendiul era dezvoltat într-o cameră, dar exista pericolul de propagare la toată locuința, dar și la casele din jur”, a spus comandantul Detașamentului de Pompieri Roman.

În urma incendiului au ars aproximativ 15 metri pătrați din acoperișul locuinței, făcut din lemn și azbociment, mobilier și mai multe materiale textile. Focul a pornit de la o lumînare pe care proprietara o folosise pentru a ilumina camera și pe care a uitat-o aprinsă. În timp ce pompierii stingeau incendiul, un echipaj SMURD a venit la Buruienești pentru a-i acorda primul ajutor proprietarei. Bătrîna, care avea și probleme cu inima, a făcut un atac de panică cînd a văzut cum îi arde camera. Aceasta a fost transportată de echipajul SMURD la Spitalul Municipal de Urgență Roman.COMENTARII

WORDPRESS: 0