Două case au luat foc în ultimele 24 de ore, din cauza fumatului în locuri nepermise

Două case au luat foc în ultimele 24 de ore, din cauza fumatului în locuri nepermise

Model de salvare a agriculturii propus la Bălușești
Un preot romaşcan este paroh peste 53 de sate
Tânăr din Trifești reținut pentru conducere fără permis, vătămare corporală și părăsirea locului accidentului

 

pompieriMiercuri, 13 iulie, la ora 18:09, Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112″, că a izbucnit un incendiu la o locuinţă din satul Băluşeşti, comuna Icuşeşti. La locul indicat s-au deplasat opt subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Roman, cu două autospeciale de stins incendii. Militarii au acţionat timp de o oră pentru a stinge incendiul, în urma căruia au ars acoperişul casei, pe o suprafaţă de aproximativ 90 de metri pătraţi, hainele aflate în pod, aproximativ 400 de kilograme, şi s-au degradat două biciclete şi trei aparate electrocasnice.

Cauza probabilă a incendiului a fost, conform pompierilor, fumatul în locuri nepermise sau neprotejate corespunzător. Incendiul a izbucnit la cei trei baloţi de paie depozitaţi lângă casă şi s-a extins la streaşina acesteia, apoi la tot acoperişul, până la sosirea forţelor de urgenţă profesioniste. La intervenţie au participat trei membri ai serviciului voluntar pentru situaţii de urgenţă din comună.

Un incendiu care a avut aceeaşi cauză probabilă, fumatul în locuri nepermise, a izbucnit şi în noaptea de miercuri spre joi, puţin după miezul nopţii, în satul Lunca Moldovei, din comuna Păstrăveni. Cel mai probabil, conform pompierilor, proprietarul a adormit pe canapeaua de pe terasă, cu ţigara aprinsă. În urma incendiului au ars o porţiune din acoperişul casei, tâmplăria din două camere şi o terasă din lemn.

„Pentru a preveni producerea unor astfel de evenimente, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă «Petrodava» al judeţului Neamţ vă reaminteşte că se interzice fumatul la o distanţă mai mică de 40 de metri faţă de locurile în care există pericol de explozie – gaze şi lichide combustibile, explozivi, vapori inflamabili. Se interzice fumatul la o distanţă mai mică de 10 metri faţă de locurile în care există materiale solide combustibile: lemn, textile, hârtie, carton asfaltat, bitum. Se interzice fumatul la o distanţă mai mică de 50 de metri faţă de culturile de cereale păioase în perioada coacerii şi recoltării sau de zonele împădurite. Nu fumaţi niciodată în pat, când sunteţi obosit sau aţi consumat băuturi alcoolice. Scrumul şi resturile de ţigări se depun în scrumiere. Nu aruncaţi resturile de ţigări în coşul de gunoi”, precizează un comunicat al ISU Neamţ.

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0
error: Content is protected !!