Prima paginăSocial

Două camioane cu gunoi, prinse când depozitau la groapa închisă

Două camioane cu gunoi, prinse când depozitau la groapa închisă

Dimensiune text

 

Din data de 1 aprilie, depozitul temporar de deșeuri de la Roman a fost închis, după ce consilierii locali au votat ca gunoiul să fie transportat la Girov, la singurul depozit ecologic funcțional din Neamț. Cu toate acestea, unele persoane au încercat să mai depoziteze gunoi tot la Roman.

Depozitul temporar s-a aflat în administrarea societății Rossal, singura care avea drept să depună aici deșeuri. Dar, chiar dacă încă de pe 1 aprilie depozitul a fost închis cu gard și lacăt, doi șoferi de la firme din zona Romanului s-au gândit că mai este loc să arunce gunoiul provenit de la animale și din construcții.

„Sâmbătă noapte am depistat două camioane, unul din Cotu Vameș și altul din Sagna, care încercau să depună deșeurile la groapa închisă. Echipajele Poliției Locale i-au depistat la timp și conducătorii celor două autocamioane au fost sancționați contravențional. Avertizez că vom monitoriza atent zona gropii de gunoi, care nu mai poate fi folosită, și fac un apel la cetățenii care locuiesc în zonă dacă observă că la depozitul temporar se încearcă să se depună gunoaie, să ne anunțe imediat, pentru a putea interveni”, a declarat primarul Lucian Micu.

Din păcate, amenda pentru depunerea deșeurilor în alte locuri decât cele prevăzute de lege este de doar 100 de lei. În același timp, administrația locală trebuie să aleagă o variantă pentru a scăpa de deșeurile depuse la depozitul temporar. Termenul limită pentru mutarea gunoaielor este 2019, atunci când expiră autorizația de mediu a acestei gropi.

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0