Dosare supraevaluate la gradațiile de merit

Dimensiune text

Din dorința de a se situa cît mai sus, înaintea colegilor care predau aceeași disciplină, în clasamentul „pe puncte” pentru acordarea gradației de merit, dascălii din județul Neamț s-au întrecut în a strînge dovezi ale activității desfășurate.

 

Odată cu dosarul, mulți dintre candidații la prime și-au „umflat” și punctajele în prima etapă premergătoare acordării gradațiilor, cea a autoevaluării. Autoevaluarea a fost urmată de trecerea dosarului prin mîna comisiei constituite pentru acordarea gradației de merit, pe discipline de studiu, care a analizat fiecare document din dosar în conformitate cu fișa de punctaj. În marea majoritate a cazurilor punctajele au scăzut, în unele situații diferența fiind și de 30 de puncte. Astfel, de la 92 de puncte s-a ajuns la 68,38, de la 90 de puncte s-a ajuns la 54,5, de la 75 de puncte s-a ajuns la 62, de la 86 la 66 și de la 81,5 la 76, ca să nu dăm decît puține dintre cazurile înregistrate.

S-a ajuns la o adevărată goană după adeverințe și documente care să umfle dosarele, fără ca acestea să reprezinte într-adevăr o activitate deosebită în comparație cu colegii. Nu e normal ca de fiecare dată cînd ieși cu copiii în curtea școlii să faci și o poză și un proces verbal pentru dosarul de gradație, nu acestea sînt activitățile care dovedesc cît de mult și cum lucrezi la clasă„, a spus un profesor romașcan cu vechime, membru în comisia de evaluare a dosarelor.

Gradația de merit reprezintă un spor de 20% la salariu, care se acordă pe o perioadă de cinci ani. În acest an, 245 de profesori vor beneficia de acest premiu.COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • viorel 8 ani

    Cei care isi supraevalueaza dosarele si umfla punctajele ar trebui sa fie facuti public pt.ca de multe ori sunt persoane asa zis cu pretentii, de la scoli importante! Cand se scad 3-4 puncte e de inteles , dar cand se ajunge la 10-15 puncte deja e RUSINE!!!!Pana la urma ce faci la ore si cum te apreciaza elevii conteza…