Prima paginăSocial

Dosare penale și internări pe bandă din cauza băuturii

Dimensiune text

Sfîrșitul anului 2011 nu a fost lipsit de evenimente rutiere. Cauza acestora a fost alcoolul, doi bicicliști implicați în accidente fiind găsiți băuți.

 

 

Polițiștii ruteri au întocmit mai multe dosare penale după ce unii participanți la trafic au sărbătorit venirea noului an cu mult alcool. Două accidente rutiere au avut loc în ultima zi a anului 2011, pe 31 decembrie.

În jurul orei 13.35, pe DN 2, în localitatea Horia, Romică B., de 47 de ani, din Roman, conducea un autoturism pe banda a doua a drumului național, avînd direcția de deplasare Roman – Bacău. Conducătorul auto l-a surprins și accidentat ușor pe Vasile C., de 74 de ani, din comuna Horia, care circula pe bicicletă pe prima bandă, în același sens și care nu s-a asigurat la schimbarea benzii de circulație. Biciclistul, care a fost rănit ușor, avea în aerul expirat o concentrație de 0,22 mg/l alcool pur.

În jurul orei 15.15, un alt eveniment rutier a avut loc pe drumul comunal DC 79, în localitatea Ion Creangă. Din primele cercetări efectuate, polițiștii au stabilit că în timp ce Ioan G., de 58 de ani, din Roman, conducea un autoturism marca Citröen, înmatriculat în Bulgaria, pe DC 79, în dreptul unui imobil, l-a surprins și accidentat ușor pe Daniel T., de 21 de ani, din comuna Ion Creangă, care circula cu bicicleta și care, fără să se asigure, a ieșit din curtea locuinței pe drumul public cu intenția de a-l traversa. Biciclistul, care s-a ales cu traumatism cranio-cerebral acut comoțional și contuzie de bazin, avea în aerul expirat o concentrație de 1,10 mg/l alcool pur. Tînărul a refuzat internarea și a plecat acasă. În schimb, șoferulului i s-a întocmit dosar penal, pentru vătămare corporală din culpă.

În noaptea de 1 spre 2 ianuarie, polițiști din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 3 Săbăoani l-au depistat pe un șofer, înainte ca acesta să provoace un accident rutier. Pe drumul județean DJ 201 C, în localitatea Adjudeni, Emil P., de 21 de ani, din comuna Tămășeni, a fost prins de polițiști în timp ce conducea un autoturism avînd în aerul expirat o concentrație de 0,73 mg/l alcool pur. În cauză a fost întocmit dosar penal.

COMENTARII

WORDPRESS: 0