Prima paginăActualitateRural

Dosar penal pentru un italian, după ce soţia sa a ajuns la spital

Dimensiune text

O poveste de dragoste dintre o femeie din comuna Boghicea şi un cetăţean italian, căsătoriţi de mai mulţi ani, s-a încheiat pe patul de spital. Sâmbătă, 23 ianuarie, în jurul prânzului, bărbatul ar fi bătut-o pe femeie, după cum spun oameni din sat. Cei doi locuiau de mai mulţi ani în comuna Boghicea şi se ocupau de o microfermă, acolo unde creşteau mai multe animale. Cetăţeanul italian şi-a adus în România şi un copil, pe care îl avea dintr-o altă căsătorie. Acesta a fost elev la şcoala gimnazială din Boghicea.

Echipajul medical care a fost chemat la faţa locului a găsit-o pe femeie cu multiple traumatisme. „Pacienta de sex feminin, în vârstă de 38 ani, a fost diagnosticată cu politraumatisme multiple prin agresiune, traumatism cranio-cerebral, traumatism toracic, traumatisme multiple membre inferioare şi superioare, prin lovire cu un corp contondent, traumatism vaginal. La solicitare s-a deplasat un echipaj cu asistent medical, care a preluat victima şi a transportat-o la Compartimentul de Primiri Urgenţe (CPU) al Spitalului Municipal de Urgenţă Roman”, a declarat Mihaela Olaru, asistenta şefă a Serviciului de Ambulanţă Judeţean Neamţ.

Odată adusă la spital şi examinată de medicii specialişti, s-a dovedit că femeia nu se afla într-o stare atât de gravă. „Pacienta a fost adusă la CPU sâmbătă, în jurul orei 14.00. Aceasta prezenta un sindrom anxios şi atac de panică, în urma unei presupuse privări de libertate. La examinarea medicală a reieşit că femeia avea mai multe vânătăi, sub bărbie şi pe unul dintre membrele inferioare. A fost supusă unei examinări de către medicul obstetrico-ginecolog, dar nu au fost descoperite semne deosebite. În momentul în care a fost examinată de un medic psihiatru, s-a descoperit că femeia avea un episod depresiv reactiv, de intensitate medie, care se manifesta prin atacuri de panică. Radiografiile care i-au fost făcute la craniu şi torace au ieşit normale. I s-a propus pacientei internarea la secţia Psihiatrie, însă aceasta a refuzat, astfel că tot în cursul zilei de sâmbătă aceasta a plecat singură înapoi la domiciliu, neavând fracturi sau răni care să îi pună viaţa în pericol. A fost anunţată şi Poliţia cu privire la acest caz”, a precizat medicul radiolog Oana Onu, directorul medical al Spitalului Roman.

Poliţiştii au întocmit un dosar penal pe numele bărbatului, acesta fiind cercetat în stare de libertate.COMENTARII

WORDPRESS: 0