Prima paginăActualitate

Dosar clasat în cazul medicului de la Spitalul Roman cercetat pentru luare de mită

Dosar clasat în cazul medicului de la Spitalul Roman cercetat pentru luare de mită

Dimensiune text

 

Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamț a dispus clasarea dosarului și netrimiterea în judecată în cazul medicului din cadrul Spitalului Municipal de Urgență Roman cercetat pentru luare de mită.

La finalul lunii septembrie, ofițeri de poliție ai Direcției Generale Anticorupție (DGA) – Serviciul Județean Anticorupție Neamț, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț, au organizat prinderea în flagrant a unui medic după ce acesta ar fi primit o sumă de bani de la aparținătorul unui pacient, în urma unei intervenții chirurgicale. Acțiunea a fost efectuată ca urmare a unei sesizări primite la Call-Center Anticorupție a Direcției Generale Anticorupție – 0800.806.806, asupra unui medic din cadrul Spitalului Municipal de Urgență Roman, care ar fi primit suma de 500 de lei. Față de medic a fost pusă în mișcare acțiunea penală și a fost luată măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 zile.

După finalizarea cercetărilor, probele administrate în acest caz au infirmat vinovăția medicului. Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamț a dispus clasarea cauzei și netrimiterea în judecată, după cum a precizat procurorul Marius Emil Ianuș, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț. De săptămâna trecută, medicul și-a putut relua activitatea în cadrul Spitalului Municipal de Urgență Roman.

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0