„Dor de poezie” și-a desemnat cîștigătorii

Dimensiune text

Trofeul a revenit Danielei Grigoriu, de la Colegiul Tehnic „Petru Poni”. Ediția din acest an a însemnat și transformarea concursului dintr-unul local într-un concurs național.

 

 

La Colegiul Tehnic „Petru Poni” s-a desfășurat joi, 17 mai, finala celei de-a zecea ediții a concursului de poezie pentru liceeni „Dor de poezie” și lansarea numărului XII al plachetei de versuri cu același nume. La eveniment au fost prezenți primarul Romanului, profesorul Laurențiu Dan Leoreanu, deputatul Marius Neculai, inspectorul școlar de limba română, profesor doctor Gheorghe Brînzei, președintele juriului, membrii juriului, profesori și elevi.

„Ediția din acest an este o ediție specială, pentru că, dacă pînă acum au intrat în concurs doar liceeni din Roman, ediția din 2012 s-a transformat într-o ediție națională, prin participarea în concurs a elevilor din București și din județele Maramureș, Brăila, Botoșani și Ialomița. Dezvoltarea noastră a fost posibilă grație parteneriatelor pe care le-am încheiat cu Inspectoratul Școlar Județean, cu Primăria Roman și cu Cabinetul deputatului Marius Neculai”, a spus profesorul Alexandru Cramer, inițiatorul concursului.

 „«Dor de poezie» este o inițiativă foarte frumoasă, plină de substanță, care adună idei și simțiri ale tinerilor. «Dacă nu îți dorești să ajungi la soare, nu vei rămîne niciodată printre stele», spune o vorbă. În acest spirit, eu apreciez că este foarte important pentru tineri să participe și să se călească în astfel de competiții și vă felicit că ați reușit să dați sustenabilitate proiectului, ajungînd pînă la ediția cu numărul X”, a spus primarul Romanului, Laurențiu Dan Leoreanu.

Deputatul Marius Neculai, care a deschis cu o poezie din tinerețe placheta editată în 2009, a făcut o plăcută surpriză celor prezenți cu poezia „Tinerețe”, invitînd un voluntar din sală să o citească. Juriul care a avut în acest an sarcina de a decide care sînt cele mai frumoase poezii ale liceenilor a fost format din inspectorul școlar Gheorghe Brînzei, președintele juriului, profesoara Violeta Lăcătușu, membră a Uniunii Scriitorilor din România, profesorul Gheorghe A. M. Ciobanu, profesorul Mihai Andone și profesoara Mihaela Mihoc, de la Colegiul Tehnic „Petru Poni”. În urma deliberării, Trofeul „Dor de poezie” i-a revenit Danielei Grigoriu, de la Colegiul Tehnic „Petru Poni” (profesor Cătălina Corhăneanu), pentru poezia „Nava”. Cu premiul I a fost distinsă poezia „Un poem de amor”, de Ștefan Crăescu de la Colegiul Tehnic „Gheorghe Cartianu” din Piatra Neamț, (profesor Raluca Orza), premiul II a primit poezia „Labirint”, de Adina Elena Chirilă, de la Colegiul Tehnic „Petru Poni”, (profesor Dănuț Rusu), iar premiul III a fost primit de Marius Panaite, de la Liceul Tehnologic „Vasile Sav”(profesor Daniela Dăscălița), pentru poezia „Veghe”. Au fost acordate și trei mențiuni: Andreei Boeru, de la Liceul cu Program Sportiv din Roman (profesor Lucica Moisă), pentru poezia „De Paști”, Issabelei Hodină, de la Grup Școlar Industrial „Nicolae Teclu” București (profesor Mădălina Cojocaru), pentru poezia „Cîntec de primăvară”, și Nicoletei Alexandra Anton, de la Colegiul Tehnic „Gheorghe Cartianu” din Piatra Neamț (profesor Oana Airinei). Alți trei participanți au impresionat juriul și au primit un premiu de originalitate: Raluca Nicoleta Bocu, de la Colegiul Național „Nicolae Bălcescu” din Ianca, Brăila (profesor Florin Grecu), pentru poezia „Ploi din ochii mei”, Eduard Leahu, de la Colegiul Tehnic „Danubiana” (profesor Gabriela Nistor), pentru poezia „Vizita nopții”, și Ana Maria Cucu, de la Colegiul Național „Roman-Vodă” (profesor Magdalena Anechitei), pentru poezia „Așteptarea”. Atmosfera a fost întreținută de un recital la vioară susținut de Ana Maria Tihon, elevă în clasa a VII-a la Școala „Vasile Alecsandri”, care studiază vioara la Școala de Artă „Sergiu Celibidache”.COMENTARII

WORDPRESS: 0