„Dor de poezie”, manifestare cu tradiție pentru liceenii poeți

Dimensiune text

La Colegiul Tehnic „Petru Poni” va avea loc, pe 17 mai, lansarea ediției cu numărul XII a volumului „Dor de poezie” și finala celei de-a X-a ediții a concursului de poezie cu același nume, destinat liceenilor.

 

La cumpăna dintre milenii a anului 2000, Colegiul Tehnic «Petru Poni», pe atunci Grup Școlar Industrial Construcții de Mașini, sărbătorea nu numai 120 de ani de existență, ci și o lansare de sensibilitate și talent, placheta «Dor de poezie». Timidă, la început, revista de poezie a liceului a crescut an de an, impulsionată fiind și de organizarea, începînd cu 2002, a concursului de poezii între licee «Dor de poezie». Implicarea unor prestigioase personalități ale urbei mușatine și din Piatra Neamț, oameni cu sufletele ancorate în cultură, din diferite domenii de activitate – cum sînt profesorii Violeta Lăcătușu, Gheorghe A.M. Ciobanu și Mihai Andone, inspectorii școlari Maria Ghiniță și Gheorghe Brînzei, deputatul Marius Neculai, pe care îmi permit să-l numesc un Mecena al activității -, a ținut aprinsă flacăra ce luminează templul poeziei. În 2010, revista «Dor de poezie» își sărbătorea printr-o «mărturisire» cei zece ani de existență, iar 2012 aduce în concursul cu numărul 10 al «Dorului de poezie» liceeni din toată țara„, a spus profesorul Alexandru Cramer, inițiatorul evenimentului.

Gala laureaților ediției cu numărul X a concursului și prezentarea volumului „Dor de poezie”, ediția cu numărul XII, va fi urmată de o prezentare de carte: „Tragedia Basarabiei” de Mihai Andone Delahomiceni.


COMENTARII

WORDPRESS: 0