Prima paginăPolitica

Donații pentru candidații independenți

Dimensiune text

Conform prevederilor legale în vigoare, atît partidele politice, cît și candidații independeți la funcțiile de primar sau consilieri sînt obligați să depună situația financiară a donațiilor primite în timpul campaniei electorale.

 

Autoritatea Electorală Permanentă a publicat situația donațiilor făcute către partdele politice și candidații independeți la funcțiile de primari și consilieri locale. Dacă datele în ceea ce privește partidele politice sînt centralizate numai la nivel național, pînă acum, din județul Neamț, doar șapte candidați independenți și-au depus această situție.
Astfel, candidatul independent la funcția de consilier local Ozcan Aksoy a primit o donație din partea unor persoane fizice în valoare totală de 1.700 de lei.
Sorinel Oprea, candidat independent la un post de consilier local în comuna Secuieni, a beneficiat și el, în campania electorală, de donații în valoare de 1.500 de lei.

De departe, campionul donațiilor este un candidat la un post de consilier local la Primăria municipiului Piatra Neamț. Astfel, Liviu Negelschi a beneficiat, pentru campania electorală, de donații din partea unor persoane fizice în valoare toată de 20.000.
Mihai Gorea, candidat la postul de consilier local, a primit o donație de 300 de lei, la fel ca și Virginia Luca, candidat la un post de consilier local la Tîrgu Neamț, și Ioan Afetelor, candidat la un post de consilier local în comuna Pipirig.
Ion Vacariu, care a candidat pentru funcția de consilier local în comuna Timișești, a primit donații în valoare de 500 de lei.COMENTARII

WORDPRESS: 0