Prima paginăEducatie

Donație pentru copiii din satele Bucium, Crăiești și Bozieni

Dimensiune text

Copii de la școlile „Mihai Eminescu”,”Al.I. Cuza” din Roman și din Cordun au făcut o colectă de haine, jucării, jocuri și cărți.

 

 

Trei unități de învământ – Școala „Mihai Eminescu” din Roman, Școala „Al.I. Cuza” din Roman și Școala Cordun – au realizat o acțiune în cadrul proiectului „Să fii mai bun!”.

proiect 04043„M-am gândit la un alt gen de activitate decât cele care se desfășoară, de obicei, în «Săptâmâna altfel». Am inițiat o acțiune care se adresează copiilor ce provin din familii defavorizate. Am vorbit cu directorii celor trei unități școlare pentru organizarea unei colecte de haine, jucării, jocuri și cărți. În numai o săptămână, cadrele didactice, părinții și copiii s-au mobilizat pentru a face o bucurie unor copii aflați în suferință. De regulă, copiii de vârste mici se despart greu de o jucărie. În acest caz, cei mici au arătat contrariul. Scopul acestei acțiuni a fost să formăm copii și tineri generoși cu semenii aflați în nevoie”, a declarat Alexandru Lezeu, profesor de religie la școlile gimnaziale „Mihai Eminescu” din Roman și Cordun. „Inițial, destinația acestei colecte era școala din satul Bucium, dar cantitatea mare adunată a permis celor implicați să-și îndrepte atenția și spre alte școli din zona ruală”, a mai precizat profesorul Alexandru Lezeu, inițiatorul proiectului.

proiect 04042Un grup de copii și părinți, însoțit de profesorii Alexandru Lezeu și Carmen Sandu (Școala Cordun), a pornit spre destinatarii acțiunii. „Am ales să vizităm școlile din satele Bucium, comuna Valea Ursului, Crăiești și Bozieni, comuna Bozieni. Beneficiarii acestei colecte ne-au așteptat cu mare bucurie, pregătind pentru noi un frumos program artistic. Întâlnirea a fost un prilej pentru toți copiii să comunice și să schimbe idei”, a spus profesorul Lezeu.

Directorul Liceului Tehnologic din Valea Ursului a salutat inițiativa coordonatorului proiectului „Să fii mai bun!”. „Profesorul Alexandru Lezeu nu este la prima acțiune de acest tip pentru copiii din satul Bucium. Faptul că aceste acțiuni au dezvoltat un atașament față de copiii noștri nu poate decât să ne bucure. Este un exemplu de bună practică prin care responsabilizăm copiii chiar de la cele mai fragede vârste”, a declarat profesoara Iuliana Spătariu, directorul Liceului Tehnologic din comuna Valea Ursului.

Inițiatorul proiectului ne-a spus că acest proiect va continua. „Vom încerca, la următoarea acțiune, să antrenăm și copii din alte școli din oraș”, a spus profesorul Lezeu.

[sam_ad id=”127″ codes=”true”]

COMENTARII

WORDPRESS: 0