Doina Cepalis, directorul general Te-Rox Paşcani, apel către Executiv pentru a veni în sprijinul antreprenorilor

Doina Cepalis, directorul general Te-Rox Paşcani, apel către Executiv pentru a veni în sprijinul antreprenorilor

 

Un sistem educaţional bazat de cererea reală de forţă de muncă corelata cu nevoile pieţei, programe de reconversie profesională şi de calificare, necesitatea învăţământului dual profesional conectat la realităţile si dinamica economiei, eliminarea concurenței dintre stat și privat în ceea ce privește remunerarea angajaților sau masurile necesare pentru întoarcerea acasă a românilor care lucrează peste hotare sunt doar câteva dintre punctele abordate de participanţii la cea de-a doua conferință „Pactul pentru Muncă”, ce a avut loc joi, 19 septembrie, la Iaşi.

Organizată de Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) și Federația Patronală Petrol și Gaze (FPPG), întâlnirea oamenilor de afaceri cu reprezentanţii Executivului şi ai autorităţii locale a dus la creionarea unor soluţii pe termen scurt şi mediu, pentru realizarea unui climat concurenţial antreprenorial, dar şi la identificare modalităţilor de reducere a crizei de forţă de muncă care s-a conturat din ce în ce mai pregnant în ultimii ani și care poate duce chiar şi la un blocaj economic, precizează un comunicat al CONAF.

Cristinei Chiriac, preşedintele CONAF, i-au fost alături în cadrul dezbaterii de la Iaşi Radu Căprău – vicepreşedinte al Confederaţiei Patronale Concordia, din partea FPPG; ministrul Marius Constantin Budăi, Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale; Mihai Chirica – primar al Municipiului Iași; Bogdan Piţigoi – fondator şi preşedinte al Tester Grup; Doina Vornicu – director operaţional, CEZ România; Doina Cepalis – antreprenor din Roman, director general Te-Rox Paşcani; Ioan Nani– directorul Antibiotice SA, Luisiana Dobrinescu – avocat, specialist în drept fiscal; Andreea Vâlceanu – Nuclearelectrica; Andreea Negru – purtător de cuvânt Romgaz; Nicoleta Munteanu – partener Euroinsol; Prof. Dr. Norina Forna – preşedinte Asociaţia Decanilor Facultăţilor de Medicină Dentară din România.

„Două entități patronale din România și-au dat mâna pentru a rezolva o problemă extrem de importantă şi de a o ridica la nivelul opiniei publice. Încercăm să identificăm cele mai bune soluții și să nu mai peticim, așa cum se întâmplă și cu autostrăzile din România. Încercăm să construim pe termen mediu şi lung o autostradă împreună cu reprezentanții Guvernului, cu autoritățile locale, astfel încât România în anul 2030 să aibă forță de muncă calificată pe toate palierele care contribuie activ la dezvoltarea sănătoasă a economiei româneşti”, susține Cristina Chiriac, preşedintele CONAF, iniţiatorul Pactului pentru Muncă.

Radu Căprău, vicepreședinte al Confederației Patronale Concordia, din partea FPPG, propune ca soluție imediată adaptarea la realitățile economice a curriculei școlare. Sondajele arată că, în acest moment, tinerii care finalizează studiile sunt insuficient pregătiți pentru nevoile actuale ale pieței muncii din România. Totodată, acesta e de părere că: „Pentru a fi performanți avem nevoie de un mediu de lucru stabil, antreprenori dedicați și implicați, muncă recompensată si performanță. Acesta este mediul general de care au nevoie angajații pentru a fi motivați”, spune Radu Căprău, Vicepreședinte al Confederației Patronale Concordia.

Pentru Marius Budăi, Ministrul Muncii și Justiției Sociale, resursa umană este cea mai importantă componentă a pieței muncii. Reprezentantul Executivului este de părere că succesul rezolvării deficitului forței de muncă vine în urma unui efort comun între Guvern, patronate și sindicate. „Dacă mediul de afaceri și guvernanții vor conștientiza că resursa umană este cea mai importantă, cu siguranță va crește și randamentul muncii. Pentru mine resursa umană este cea mai importantă”, concluzionează ministrul Muncii și Justiției Sociale, Marius Budăi. În ceea ce privește educația, ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale precizează că există deja clase de învățământ dual și profesional, dar că ministerul este de acord să mărească plaja dacă companiile solicită acest lucru. Referitor la importul de forță de muncă NON-UE, acesta susţine că se lucrează la simplificarea legislației în acest sens şi că aşteaptă propuneri din partea antreprenorilor. Mai mult, ministrul a comunicat că, ieri, a fost adoptată o Ordonanță de Guvern, privind încurajarea românilor care lucrează în diaspora de a se întoarce acasă.

Indiferent de domeniul de activitate, fie că sunt din zona construcţiilor, IT, servicii, industria farmaceutică sau a confecţiilor, oamenii de afaceri prezenţi la conferinţa de la Iaşi au fost de acord că deficitul forţei de muncă este una dintre problemele majore cu care se confruntă companiile. Cu toţii au fost de acord că Pactul pentru Muncă este un prim pas pentru găsirea unor soluții viabile.

„Nu oamenii sunt de vină, ci sistemele din companii. Trebuie să le facem să fie competitive, performante, să evaluăm corect oamenii, să câștige mai bine, iar firmele să se dezvolte. Asta ţine şi de noi, antreprenorii”, susține Bogdan Pițigoi, fondator şi preşedinte al Tester Grup.

Doina Cepalis, fondatorul şi directorul general Te-Rox Paşcani, face un apel către executiv, pentru a veni în sprijinul antreprenorilor: „Ca să intri într-o piață globală, trebuie să inovezi, să susții! În 2006, am pierdut totul, am luat-o de la capăt şi reconstruit compania de la zero singură. Sunt prezentă în atâtea ţări. Peste tot există subvenții şi facilităţi pentru situații critice, pentru export, noi nu avem așa ceva”, declară Doina Cepalis.

În cadrul conferinței de la Iași a fost prezentat și studiul privind mediul antreprenorial din România, realizat de Novel Research pentru CONAF și FPPG. Potrivit cercetării realizată pe un eșantion de 1.014 respondenți cu vârste de peste 18 ani, 7% dintre angajații cu normă întreagă au surse alternative de venit, aceștia fiind în majoritatea lor venituri obținute ca liber profesioniști. Nevoia de control asupra veniturilor, timpului și deciziilor precum și satisfacția personală principale motivații ale antreprenoriatului. Mai mult decât atât, 6% dintre respondenți intenționează să plece în străinătate în următorul an. Lipsa perspectivelor financiare și profesionale, precum și șansa unui viitor mai bun al copilului sunt principalele motive ale emigrării.

La conferința de la Iași au prezente, pe lângă participanții la dezbatere, peste 150 de persoane, antreprenori, manageri, reprezentanţi ai angajaţilor. Concluziile discuţiilor se vor concretiza într-un Memorandum of Understanding, agreat de toţi participanţii la dezbateri. Documentul va reprezenta punctul de plecare în negocierea cu decidenţii locali şi naţionali, pentru a stabili modalităţile de îmbunătăţire a legislației şi, implicit, a condiţiilor de pe piața muncii din România şi va fi prezentat în cadrul Galei Antreprenorului din România, organizată în 30 septembrie 2019, la București. Seria conferinţelor va continua şi în anul 2020 căpătând altă dimensiune prin implicarea mediului politic, patronal și de afaceri, mai precizează reprezentanții CONAF.

 

Foto: CONAF

 

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0