Prima paginăActualitate

Doi turci au răpit un conațional și au dat un tun de un milion de lei

Dimensiune text

Doi cetățeni turci au înșelat șase societăți comerciale cu 11 file cec, în valoare de peste un milion de lei, fără acoperire. Ei au fost reținuți ieri de către polițiști pentru că au răpit un alt cetățean turc și l-au forțat să plătească o răscumpărare de 50 de mii de euro.

 

 

Marți, 11 iunie, polițiștii gălățeni au ridicat doi cetățeni turci din Galați pe care îi acuză de răpire. Potrivit oamenilor legii, cei doi ar fi amenințat un alt cetățean turc cu un pistol și i-au solicitat o răscumpărare de 50.000 de euro. Pe lista capetelor de acuzare a celor doi se mai află și infracțiunea de înșelăciune. În 2009, ei ar fi înșelat șase societăți comerciale, de pe raza mai multor județe, printre care și Neamț, cu sume de peste un milion de lei.

 

Țeapă de un milion de lei cu cecuri fără acoperire

 

Polițiști ai Direcției de Investigații Criminale – Inspectoratul General al Poliției Române și ai Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Galați, sub supravegherea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați, au efectuat trei percheziții la locuințele a doi cetățeni turci și la sediul unei societăți comerciale administrată de aceștia. Perchezițiile domiciliare s-au desfășurat pe raza municipiului București și a județului Ilfov, iar la activități au participat, pe lângă polițiști de investigații criminale, polițiști din cadrul Direcției de Investigare a Fraudelor, sprijiniți de specialiști criminaliști din cadrul Institutului Național de Criminalistică și echipe de intervenții speciale ale Poliției Române.

Conform polițiștilor, doi bărbați sunt suspectați că, la data de 21 februarie 2011, sub amenințarea unui pistol, au imobilizat un cetățean turc, pe care l-au transportat în subsolul unui imobil, unde l-au ținut legat, încercând să afle informații cu privire la situația financiară a cetățenilor turci ce derulează afaceri pe raza județului Galați.

De asemenea, i-ar fi imputat victimei că ar fi încălcat o convenție, nemailuând marfă de la o societate unde suspecții erau asociați.

Totodată, aceștia sunt suspectați că l-ar fi amenințat cu moartea prin împușcare, arătându-i pistolul și gloanțele pe care le aveau asupra lor, solicitându-i suma de 50.000 de euro, contravaloarea răscumpărării. În cursul zilei de 22 februarie 2011, ca urmare a discuției dintre bărbatul imobilizat și soția acestuia, cea din urmă a retras 50.000 de euro dintr-o bancă, bani pe care i-a dus în județul Brăila, lăsându-i lângă o stație de autobuz dezafectată, așa cum primise indicații printr-un SMS.

La data de 22 februarie 2011, în timp ce victima era transportată din Brăila spre București, profitând de un moment de neatenție al celor doi, a forțat portiera autoturismul în care era ținută și a reușit să fugă într-un mijloc de transport în comun. Cei doi suspecți au fost aduși în cursul zilei de marți, 11 iunie 2013, pentru audieri, la sediul Inspectoratului de Poliție al Județului Galați, fiind cercetați în alte două cauze penale.

Cei doi bărbați sunt suspectați și că, pe parcursul anului 2009, în calitate de administratori, au achiziționat produse chimice, materiale de construcție și tichete de masă de la șase societăți comerciale din București, Galați și Neamț, pentru care au emis 11 file cec în valoare de 1.057.565 lei, fără a avea disponibil în cont. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lipsire de libertate, nerespectarea regimului armelor și munițiilor, șantaj și înșelăciune, urmând ca procurorul să dispună cu privire la starea lor de libertate.

De asemenea, pentru probarea activității infracționale, la 1 aprilie, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Galați au efectuat o percheziție în urma căreia, într-un fost sediu al unei societăți comerciale administrate de cei doi cetățeni turci, disimulate în tavanul fals din rigips, au fost descoperite 5 cutii conținând 151 de cartușe cu glonț.

[sam id=”3″ codes=”true”]

COMENTARII

WORDPRESS: 0