Doi tineri din Neamț vor sprijin de la stat pentru afacerea lor

Aceştia au depus un plan de afaceri pentru a beneficia de finanţare de la stat, prin programul SRL-D.

Prin intermediul programului SRL-D, întreprinzătorii debutanţi în afaceri pot obţine finanţare nerambursabilă, pentru planurile de afaceri, de maximum 50% din valoarea cheltuielilor eligibile, însă de cel mult 44.821 de lei pentru fiecare beneficiar (10.000 de euro). În acelaşi timp, este necesară o contribuţie proprie sau un credit bancar de minimum 50% din valoarea cheltuielilor eligibile.

Înscrierea planurilor de afaceri în cadrul acestui program s-a făcut online, pe site-ul www.aippimm.ro, în perioada 10 – 24 septembrie 2015.

580 de întreprinzători tineri au reuşit să acumuleze minimum 60 de puncte pentru a se putea afla printre cei care vor intra în etapa verificării dosarelor. Doi dintre cei 580 de aplicanţi sunt din judeţul Neamţ. Unul dintre ei este din Tîrgu Neamţ şi a înfiinţat societatea cu răspundere limitată SC Topomap SRL-D, care desfăşoară activităţi de inginerie şi consultanţă tehnică legată de acestea. Un alt aplicant este din Piatra Neamţ şi a înfiinţat societatea SC Big-reparaţii SRL-D, care execută lucrări de instalaţii electrice.

Programul guvernamental SRL-D este un program cu ajutorul căruia se doreşte încurajarea şi stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor. „Obiectivul principal al schemei de minimis îl constituie stimularea înfiinţării de noi microîntreprinderi, creşterea potenţialului de accesare a surselor de finanţare şi dezvoltarea aptitudinilor antreprenoriale ale întreprinzătorilor debutanţi în afaceri în scopul implicării acestora în structuri economice private”, este explicat în procedura publicată în Monitorul Oficial.

Bugetul alocat pentru acest program este de 19,3 milioane de lei, estimându-se că vor exista cel puţin 430 de beneficiari acceptaţi.

Pentru a putea obţine bani prin intermediul programului SRL-D, întreprinzătorii debutanţi trebuie să îndeplinească, în mod cumulativ, o serie de condiţii. De exemplu, firma trebuie să fie încadrată în categoria microîntreprinderilor (conform legii) şi să fie înfiinţată de un întreprinzător debutant.


COMENTARII

WORDPRESS: 0