Prima paginăSocialSanatate

Doi medici vor şefia Spitalului Roman

Dimensiune text

Primarul Romanului a afirmat că se află în discuţii cu doi medici pentru preluarea funcţiei de manager general al Spitalului Municipal. Până vineri va anunţa care va fi câştigătorul. Medicul Cătălina Pălăncianu va rămâne în funcţie până la data de 18 ianuarie. 

Primarul municipiului Roman, Laurenţiu Dan Leoreanu, trebuie să identifice un nou medic care să preia funcţia de director al Spitalului Municipal de Urgenţă Roman, după ce medicul Cătălina Pălăncianu şi-a anunţat demisia din funcţie, la finalul anului trecut. Deşi demisia doctoriţei Pălăncianu trebuia să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2015, primarul Romanului s-a văzut nevoit să o roage să mai rămână o perioadă de timp, până când va găsi un candidat pentru acest post. Primarul Leoreanu a afirmat că se află în discuţie cu doi medici şi că, până la sfârşitul săptămânii, va lua o decizie.

„Am vorbit cu foarte mulţi medici. Mulţi nu îşi asumă această responsabilitate. Cine îşi asumă această funcţie trebuie să se mai plieze şi pe gândirea noastră şi să poată îndeplini ce am creionat noi ca listă de priorităţi. Suntem încă în discuţii. Sper că, până la sfârşitul acestei săptămâni, să fiu în măsură să ies într-o conferinţă de presă cu noua propunere pe care o voi. Din trei doctori care erau pe lista mea, am mai rămas în discuţie cu doi, iar până miercuri sper să rămân cu unul. Mă bucur că activitatea doamnei manager Pălăncianu a fost apreciată şi de către cei din interiorul spitalului, şi de cei din afară, ca fiind una din cele mai bune activităţi manageriale din ultimii ani. În acest timp, doamna manager i-a oferit spitalului o bună stabilitate şi o bună perspectivă”, a declarat Laurenţiu Dan Leoreanu.

Până pe 18 ianuarie, directorul spitalului va fi tot doctorul Cătălina Pălăncianu, iar apoi va fi nominalizat un manager interimar, care va ocupa această poziţie pentru şase luni. În acest timp, noul director va trebui să se familiarizeze cu funcţia pe care o are şi cu responsabilitatea care îi revine şi, dacă se consideră potrivit, după şase luni poate susţine un examen. Dacă îl va promova, va deveni manager general cu drepturi depline, pe o perioadă de trei ani.

COMENTARII

WORDPRESS: 0