Doi elevi romașcani la Tabăra Internațională de la Kalivas

Aceștia vor participa la un stagiu de inițiere în dansurile tradiționale grecești. Deplasarea lor este asigurată de Uniunea Elenă.

Doi elevi romașcani de la Colegiul Național „Roman-Vodă”, membri ai Comunității Elene din Roman, vor petrece, în perioada 15 – 21 iulie, o vacanță în Grecia. Cei doi elevi de clasa a XI-a – Andrei Andrici și Mădălina Andrici – se vor alătura unui grup de 50 de elevi români care vor face deplasarea împreună cu un coordonator la Tabăra Internațională pentru copii din stațiunea grecească Kalivas.

„Unul dintre obiectivele Uniunii Elene din România este acela de a menține și transmite tradițiile și obiceiurile populare grecești. Anual, Uniunea Elenă organizează tabere de cunoaștere a dansurilor populare tradiționale”, a precizat inginerul Boris Cepalis, președintele Comunității Elene din Roman.

Cum numărul membrilor eleni din municipiul Roman este foarte mic, cei mai mulți dintre aceștia fiind adulți, președintele Comunității Elene a trebuit să aleagă doi tineri filoeleni care activează în cadrul formației de dansuri Aretti a Comunității. „După stagiul de pregătire pe care cei doi tineri romașcani îl vor face în Grecia, aceștia vor transmite colegilor la întoarcere toate tehnicile dobîndite în această perioadă. În felul acesta, cred că prezența noastră la Festivalul Elenismului de la Ploiești, de anul viitor, va fi calitativ superioară comparativ cu cele din anii precenți”, a spus președintele Comunității Elene din Roman.

Tabăra Internațională pentru copii de la Kalivas va cuprinde, pe lîngă inițierea în dansurile populare grecești, și multe alte activități recreative. „Această tabără dedicată copiilor va urmări și alte aspecte care țin de socializare, de cunoaștere a altor culturi și civilizații și, nu în ultimul rînd, de vizitare a celor mai importante obiective turistice ale Greciei”, a mai spus Boris Cepalis.


COMENTARII

WORDPRESS: 0