Doi absolvenți au fost eliminați la ultima probă a bacalaureatului

Dimensiune text

Proba la alegere a profilului şi a specializării a fost ultima din calendarul de toamnă al bacalaureatului din acest an. Cei doi candidaţi au fost eliminaţi pentru tentativă de fraudă prin folosirea telefoanelor mobile. Primele rezultate la examenul de bacalaureat din sesiunea de toamnă vor fi afişate luni.

Absolvenţii de liceu din judeţul Neamţ au susţinut vineri, 28 august, proba la alegere a profilului şi a specializării din cadrul bacalaureatului. Aceştia au susţinut, în funcţie de profilul absolvit, probe la anatomie şi fiziologie umană, genetică şi ecologie umană, biologie vegetală şi animală, chimie, economie, fizică, filosofie, geografie, informatică, logică, argumentare şi comunicare, psihologie şi sociologie. Absolvenţii au avut la dispoziţie trei ore pentru a rezolva cele trei subiecte, notate cu 30 de puncte fiecare.

„La proba la alegere a profilului şi a specializării, ultima inclusă în calendarul examenului de bacalaureat sesiunea august – septembrie, s-au înscris 618 absolvenţi nemţeni. Din totalul de înscrişi au fost prezenţi 503. Doi candidaţi au fost eliminaţi. Cei doi candidaţi – unul de la Centrul de Examen de la Colegiul Tehnic din Piatra Neamţ şi unul de la Centrul de Examen de la Colegiul Naţional «Ştefan cel Mare» din Tîrgu Neamţ – au fost eliminaţi pentru tentativă de fraudă, mai exact pentru folosirea telefonului mobil”, a precizat profesor Elena Laiu, inspector şcolar general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Neamţ.

Probele scrise sunt singurele care se iau în calcul la stabilirea mediei finale.

Primele rezultate vor fi afişate pe 31 august, până la ora 12.00, iar contestaţiile vor fi depuse în aceeaşi zi, între orele 12.00 şi 16.00. Între 1 şi 2 septembrie vor fi soluţionate contestaţiile depuse de candidaţii nemulţumiţi de notele primite, iar pe 3 septembrie vor fi afişate rezultatele finale.COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • jeni 5 ani

    Cum sa fie absolventi daca ei nu au luat bacalaureatul?