Doar teste contracost pentru depistarea cancerului de col

Dimensiune text

Mii de femei din zona Romanului nu vor mai putea să efectueze teste gratuite pentru depistarea cancerului de col uterin.

 

 

Început anul trecut, programul de screening pentru depistarea cancerului de col era singura modalitate prin care femeile puteau preveni sau trata din timp apariția acestei forme de cancer. România ocupă printre primele locuri din Europa în ceea ce privește decesul provocat de cancerul uterin.
„Din câte am fost informați, programul va continua până la sfârșitul lunii martie, după care va fi sistat, din lipsă de fonduri. În zona Piatra Neamț, programul funcționează destul de bine, dar în zona Romanului, pentru că medicii nu s-au înțeles între ei, Institutul Oncologic de la Iași, responsabil de proiect, nu i-a mai inclus în program, astfel că, în zona Romanului, nicio femeie nu a putut beneficia de testări gratuite”, a precizat medicul Daniela Marcoci, director adjunct al Direcției de Sănătate Publică Neamț. În clinicile private, un astfel de test poate să ajungă și la 200 de lei.COMENTARII

WORDPRESS: 0