DNA a finalizat încă două dosare din Neamţ

DNA a finalizat încă două dosare din Neamţ

Dimensiune text

 

justitieProcurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) – Serviciul Teritorial Bacău au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a unui nemţean care a făcut fals pentru obţinerea de fonduri europene şi a altuia care va fi judecat pentru dare de mită. Cel de-al doilea şi-a recunoscut vina, a scăpat cu închisoare cu suspendare, dar trebuie să facă munci neremunerate în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare, în cadrul Direcţiei de Asistenţă Comunitară Neamţ sau în cadrul primăriei Bicazu Ardelean din Neamţ

Sechestru asupra bunurilor imobile

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui George Cristian Cădere, cu privire la săvârşirea infracţiunii de folosirea sau prezentarea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.

Conform procurorilor, în perioada 2012 – 2014, George Cristian Cădere, în calitate de titular al unei întreprinderi individuale, a declarat în fals la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură  (APIA) – Centrul Judeţean Neamţ, în vederea acordării sprijinului financiar, în cadrul schemei de plată unică pe suprafaţă, că foloseşte un teren de 27 de hectare, pe care nu-l exploata în realitate. Astfel, acesta a încasat nelegal 146.589,37 lei. APIA Bucureşti s-a constituit parte civilă în cadrul procesului penal cu suma de 285.034,95 lei, care reprezintă creanţă principală aferentă campaniilor din perioada 2012 – 2014, la care se adaugă dobânzi şi penalităţi, accesorii fiscale, conform prevederilor legale. În cauză, s-a dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra mai multor bunuri imobile ce aparţin inculpatului Cădere George Cristian.
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Neamţ, cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Mită în lemne pentru poliţistul de la rutieră

Procurorii au dispus sesizarea instanţei de judecată, cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei a lui Ioan Gheorghe Negostor Voaideş, în sarcina căruia s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de dare de mită.
Procurorii spun că, pe 8 august 2015, Ioan Gheorghe Negostor Voaideş i-a promis şefului biroului rutier Vaslui – Iulian Munteanu, pentru altă persoană, o cantitate de material lemnos. Mai exact, pe 21 februarie, Iulian Munteanu „l-a convins” pe un agent de poliţie din subordine să nu-l sancţioneze contravenţional la regimul circulaţiei pe Ioan Gheorghe Negostor Voaideş, surprins că circula pe drumurile publice cu un autoturism căruia îi expirase termenul de valabilitate al poliţei de asigurare obligatorie auto.
Voaideş a declarat expres că recunoaşte comiterea faptei, este de acord cu pedeapsa de un an şi 6 luni închisoare cu suspendare, pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani, şi interzicerea pe o perioadă de 1 an a drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat.
„De asemenea, procurorii au propus, printre altele, şi prestarea unei munci neremunerate în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare, în cadrul Direcţiei de Asistenţă Comunitară Neamţ sau în cadrul primăriei Bicazu Ardelean din judeţul Neamţ. Dosarul de urmărire penală privind pe inculpatul Voaideş Negostor Ioan – Gheorghe, împreună cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei, au fost trimise la Tribunalul Vaslui”, se arată în comunicatul DNA.

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0