Prima paginăSocial

[VIDEO] Distracțiile de iarnă ale copilăriei de altădată, readuse la viață de tinerii din Gherăești

[VIDEO] Distracțiile de iarnă ale copilăriei de altădată, readuse la viață de tinerii din Gherăești

Dimensiune text

 

 

Pentru a-i mai îndepărta pe cei mici de tentația dispozitivelor mobile și a Internetului, dar și pentru a-și aduce ei aminte de vremurile de altădată, mai mulți tineri din Gherăești au avut o inițiativă inedită: o invitație la derdeluș pentru locuitorii satului.

Mai mulți voluntari au pus mână de la mână și s-au dotat cu cele necesare unui eveniment organizat, într-o zonă cu derdeluș aflată aproape de ieșirea din sat spre Pildești, dar și pentru o petrecere tradițională câmpenească pentru cei mai mari, care s-a desfășurat duminica trecută, pe 13 ianuarie.

„Câțiva dintre copii oricum mergeau la săniuș, așa că ne-am dorit să-i aducem pe cât mai mulți dintre ei afară, într-un singur loc, pentru că o adunare de o asemenea anvergură nu se mai făcuse. Am vrut să punem copiii la mișcare, pentru că deseori stau pe telefoane sau tablete și au uitat cum era copilăria de altădată”, spune Marius Pușcașu, un tânăr din comună în vârstă de 25 de ani, inginer silvic, cel care a avut ideea unui derdeluș „organizat” la Gherăești.

Zăpadă a fost din belșug. Tinerii au amenajat un cort și bănci pentru odihnă, s-au pregătit ceai și vin fiert, cartofi copți, mici și alte gustări, muzică și un foc „de tabără”. Au contat și pe sprijinul primăriei din comună, care s-a implicat pentru a facilita accesul mai ușor pe zăpadă în zona derdelușului. Au fost peste o sută de participanți la derdelușul organizat, iar după ce copiii au obosit cu distracția în zăpadă, tinerii au mai rămas la povești până spre seară în jurul focului.

„Am fost mai mulți voluntari care ne-am implicat pentru buna desfășurare a evenimentului. Ne-au rămas câteva sute de lei după ce am fost cu uratul de sărbători, pe care i-am folosit pentru a ne procura cele necesare. Am mai împrumutat un cort de la un prieten, am adus un generator pentru curent electric, iar lemne pentru foc și diverse gustări au fost aduse de acasă. Le mulțumim tuturor celor care s-au implicat pentru buna desfășurare a întâlnirii, precum și domnului primar, care ne-a sprijinit trimițând în zonă un tractor pentru a improviza o parcare pentru mașini. Sunt lucruri care nu implică un cost sau un efort foarte mare și, astfel, putem face acțiuni de amploare pentru a-i bucura pe copii”, mai spune Marius Pușcașu.

Și, pentru că tehnologia mileniului al treilea nu trebuie lăsată chiar de tot acasă, o bună parte a distracției a fost fotografiată și filmată cu ajutorul unei drone, spre deliciul celor prezenți, dar și cu numeroase aprecieri după postările de pe rețelele de socializare.

 

 

 

Foto, video: Emi Apetroaei

 COMENTARII

WORDPRESS: 0