Prima paginăSocialEducatie

Distracţie şi studiu în limba franceză, la „Roman-Vodă”

Dimensiune text

delf28cPe timpul vacanţei de vară, vor fi organizate cursuri de pregătire pentru certificatul DELF, dar şi o Şcoală de vară în limba franceză.

Elevii pasionaţi de limba franceză care vor să-şi folosească vacanţa de vară pentru a se pregăti de examenele pentru obţinerea Diplomelor DELF (Diplôme d’études en langue française – diplomă de studii în limba franceză) se pot înscrie la cursurile care vor fi organizate, în iulie şi august, la Colegiul Naţional „Roman-Vodă”. Cursurile vor fi susţinute de profesoara Otilia Cocuţ, formator agreat de Institutul Francez din Iaşi. Înscrierile sunt posibile până pe data de 6 iulie. „Certificatele DELF echivalează proba de competenţe lingvistice din cadrul examenului de bacalaureat. De asemenea, cei care deţin certificatul au şansa de a beneficia de burse şi de alte oportunităţi de formare, atât ca viitori studenţi, cât şi ca elevi”, a spus profesoara Otilia Cocuţ.

Pregătirea pentru examenul care va fi organizat în noiembrie de Institutul Francez din Iaşi durează 40 de ore. Cursurile costă 400 de lei, în taxă fiind inclus şi suportul de curs. Pentru prezentarea la examen trebuie achitate taxe, a căror valoare diferă în funcţie de nivelul de studiu: A1 – 23 de euro, A2 – 35 de euro, B1 – 49 de euro şi B2 – 56 de euro. Pentru cei care vor doar să-şi exerseze cunoştinţele de limba franceză şi să se distreze, în acelaşi timp, profesoara Otilia Cocuţ propune o Şcoală de vară de două săptămâni, care va fi organizată, de asemenea, la Colegiul Naţional „Roman-Vodă”. „La baza organizării acestor cursuri de vară a stat dorinţa de a-i atrage pe copii spre limba franceză. Este vorba de două săptămâni în care, în funcţie de nivelul de vârstă şi de pregătire al elevilor înscrişi, dar şi de solicitările acestora, să petrecem împreună câteva ore vizionând filme, discutând în limba franceză despre cultura şi civilizaţia acestui popor, învăţând cântece sau exersând la un nivel care depăşeşte manualul. Plec de la premiza că orice lucru făcut cu plăcere este bine făcut şi că elevii vor fi interesaţi să descopere valenţe ale studiului limbii franceze pe care nu au avut timp să le descopere în timpul orelor de clasă”, a spus profesoara Otilia Cocuţ. Cursurile de franceză de la Şcoala de vară sunt gratuite.

COMENTARII

WORDPRESS: 0