Distracție cu dosare penale

Dimensiune text

Cele 11 zile în care s-a desfășurat bîlciul anual au însemnat încasări pentru administrația locală și comercianți, distracție pentru vizitatori și atenție sporită din partea polițiștilor. Aceștia din urmă au întocmit 15 dosare penale pentru fapte petrecute în bîlci.

 

În perioada 27 iulie – 6 august, Poliția Locală a aplicat șapte sancțiuni contravenționale pentru nereguli care au fost găsite în bîlci. Șase amenzi, în valoare totală de 1.960 lei, au fost date pentru încălcarea ordinii și liniștii publice. O amendă de 1.000 lei a fost dată pentru comercializarea de produse în alte locuri decît cele stabilite prin contract cu administrația publică locală. 28 de polițiști locali au patrulat prin bîlci în cele 11 zile de distracție.

Poliția Municipiului Roman a întocmit, în aceeași perioadă, 15 dosare penale. Unul a fost deschis pentru loviri sau alte violențe, două dosare au fost întocmite pentru furturi din buzunare, alte două pentru furt din genți, iar șase dosare au fost făcute pentru furturi din autoturisme, în cazul mașinilor parcate pe străzile din zona bîlciului.

Un dosar penal a fost întocmit pentru vătămare corporală din culpă, iar trei comercianți s-au ales cu dosar penal din cauză că au vîndut produse contrafăcute. Polițiștii au aplicat și 12 sancțiuni contravenționale, în valoare de 2.100 lei, pentru tulburarea liniștii și ordinii publice.

Și jandarmii au fost prezenți la bîlci. Echipajele de jadarmi au stat, gata de intervenție, în zonele „fierbinți”, acolo unde aglomerația era mare, pentru a monitoriza mulțimea.

Conform autorităților locale, bîlciul de anul acesta a fost unul relativ liniștit. Singurul incident major a fost cel în care o banchetă a unui utilaj s-a desprins, iar un copil și o femeie însărcinată au căzut de la înălțime, ajungînd la spital.


COMENTARII

WORDPRESS: 0