Dispută între Roman şi Horia pentru puntea spre Cotu Vameş

Primăria Horia vrea să ia înapoi puntea de la Cotu Vameş. Obiectivul a fost cedat Romanului în urmă cu doi ani, iar administraţia de la Roman susţine că a investit bani în studii de fezabilitate şi în proiectul tehnic pentru modernizare. Cu toate acestea, în luna august a fost aprobată, la nivelul Consiliului Local Horia, o hotărâre prin care puntea era luată înapoi în administrare.

În şedinţa extraordinară de luni, 12 octombrie, consilierii locali romaşcani au aprobat, în unanimitate, promovarea acţiunii în anulare a hotărârii Consiliului Local Horia nr. 30 din 19 august, comunicată la data de 6 octombrie. „Noi am purces la un studiu de fezabilitate şi un proiect tehnic, pe care le-am făcut pentru reabilitarea acestui obiectiv. Acum, după ce noi am făcut o cheltuială şi vrem să începem reabilitarea, cei din comuna Horia au spus că vor să o facă ei. Hotărârile anterioare şi-au produs efectele”, a spus Laurenţiu Dan Leoreanu, primarul municipiului Roman. „Au motivat în vreun fel sau au dat de un sac cu bani acum şi nu ştiu cum să-l cheltuie?”, a întrebat consilierul local George Bălan. „N-au dat de un sac de bani, dar au spus că vor obţine bani anul viitor pentru reabilitare”, a răspuns primarul Leoreanu.

Puntea care face legătura între localităţile Roman şi Cotu Vameş a fost construită, în urmă cu zeci de ani, pentru a scurta drumul către oraş al muncitorilor din zonă.

„Puntea de la Cotu Vameş a fost dată în administrarea Primăriei Roman pe 31 iulie 2013. Autorităţile de la Roman au motivat, atunci, că, odată cu amenajarea microhidrocentralei, vor reabilita şi puntea care leagă satul Cotu Vameş de oraşul Roman. Ca urmare a faptului că, până la această dată, nu s-a reuşit reabilitarea obiectivului, Consiliu Local Horia a decis, prin hotărârea din 19 august 2015, să preia puntea de la autorităţile romaşcane. Promisiunea Consiliului Judeţean Neamţ de a aloca fonduri pentru repararea punţii a fost un alt motiv pentru care am făcut acest demers. Începând cu 1 octombrie, trebuia să facem o expertiză a obiectivului, pentru a analiza ce lucrări vor trebui întreprinse pentru refacerea lui. Decizia Consiliului Local Roman de luni, 12 octombrie, nu ne deranjează. Dacă autorităţile locale de la Roman vor să o reabiliteze, noi suntem de acord, dar să se apuce cât mai repede în reparaţii, dacă se laudă că au toate documentele pregătite. Dacă reabilitarea punţii va fi întârziată, Consiliul Local Roman este direct răspunzător de accidentele care s-ar putea produce din cauza gradului avansat de degradare a punţii”, a precizat Vasile Baciu, primarul comunei Horia.


Articol mai nou

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • birlic 4 ani

    MAI BINE FACETI UN POD RUTIER IN LOCUL PUNTII SUSPENDATE !!! PUNETI MANA DE LA MANA ( ROMAN+HORIA ) SI FACETI CEVA BUN PENTRU COMUNITATE !!! DAR………….INAINTE DE ALEGERI TOTI SUNTETI PUSI…..PE FAPTE MARI !!! DAR NU SE MISCA NIMIC……VRETI NUMAI SA GASITI FEL DE FEL DE MOTIVE DE A AVEA DE UNDE SIFONA CAT MAI MULTI BANI !!! SE APROPIE ALEGERILE SI ACUM PROMITETI ORICE !!!