Prima paginăSocial

Discuții pe tema reabilitării clădirii Primăriei, ANAF și Judecătoriei

Discuții pe tema reabilitării clădirii Primăriei, ANAF și Judecătoriei

Dimensiune text

 

 

Primarul Lucian Micu s-a întâlnit, săptămâna trecută, cu ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, pentru a discuta pe tema rectificării bugetare, dar și pentru un proiect comun ce ar viza accesarea de fonduri europene pentru reabilitarea Palatului Administrativ. Dacă pe tema modului de calcul la rectificare, care a scăzut din veniturile bugetului local, nu se mai pot produce modificări, pe subiectul reabilitării clădirii în care funcționează ANAF, Primăria și Judecătoria ar fi loc de o înțelegere, spune primarul Micu.

„Săptămâna trecută am fost și la Ministerul Finanțelor Publice, acolo unde am avut o întâlnire cu ministrul de Finanțe. Am reprezentat, alături de alți colegi primari din țară, Asociația Municipiilor din România. Tema principală a discuțiilor a fost rectificarea bugetară, pe care noi nu am înțeles-o și reprezentanții unităților administrativ-teritoriale în genere sunt nemulțumiți pentru faptul că, chiar și la acele primării care au primit bani, banii nu reprezintă nici pe departe pierderile pe care le-am înregistrat noi în urma diminuării impozitului pe venit de la 16 la 10%. Așa cum ați aflat și dumneavoastră, municipiul Roman mai pierde 170.000 de lei din această formulă aplicată de Ministerul Finanțelor Publice. Însă deplasarea mea la București a avut un dublu scop: pe de o parte rectificarea bugetară, pe de altă parte faptul că la nivelul Comitetului Director al Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Est s-a luat decizia transferării unor sume de bani de la reabilitarea termică a blocurilor către reabilitarea termică a clădirilor publice. La prima noastră tentativă de a convinge ceilalți doi proprietari ai palatului administrativ ne-am blocat la Ministerul Finanțelor Publice – Agenția Națională de Administrare Fiscală, care și-a exprimat refuzul cu privire la intenția noastră de a depune acest proiect cu finanțare europeană. Din discuțiile pe care le-am avut cu ministrul se pare că, de această dată, lucrurile vor sta altfel. I-am lăsat o solicitare în care să-mi comunice un punct de vedere și, în momentul în care vom primi acest răspuns și după votul final din Autoritatea de Management pentru POR, vom putea relua discuția pentru realizarea unui studiu de fezabilitate, astfel încât întreaga clădire – ANAF, Primăria și Judecătoria – să poată intra într-un proces de reabilitare unitară”, a declarat primarul Lucian Micu.

Oportunitatea de a depune un proiect de reabilitare a imobilului în care funcționează cele trei instituții vine ca urmare a faptului că pe zona Nord-Est, instituția de management a fondurilor europene a „mutat” circa 54 de milioane de lei de la proiectele pentru reabilitarea termică a blocurilor la reabilitarea clădirilor publice. Și pe prima axă, Primăria Roman a câștigat proiectul de reabilitare a blocului 33 din strada Anton Pann și așteaptă rezultatul pentru cel de-al doilea proiect, prin care se propune finanțarea reabilitării pentru alte opt blocuri din oraș.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0