Prima paginăSocialSanatate

Directorii vechi revin la cârma Ambulanţei

Dimensiune text

În urma unor decizii emise de către Tribunalul Neamţ, fostul director medical Puşa Creţu şi fostul director tehnic Ciprian Cucoş, ai Serviciului de Ambulanţă Neamţ, demişi la finalul anului 2013, îşi vor relua posturile.

Medicul Puşa Creţu, fostul director medical al Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) Neamţ, şi fostul director tehnic, Ciprian Cucoş, demişi la finalul anului 2013, de către directorul general de atunci, medicul Letiţia Dămoc, îşi vor relua, în curând, aceste posturi, în urma unor decizii ale Tribunalului Neamţ.

Ministerul Sănătătii a decis, la finalul anului 2013, schimbarea întregii conduceri a Ambulanţei Neamţ. În septembrie 2013, la SJA Neamţ s-a făcut un control ministerial, iar raportul de evaluare a fost trimis la Direcţia de Sănătate Publică Neamţ (DSP) în luna noiembrie. Neregulile descoperite au fost imputate managerului de atunci, medicul Letiţia Dămoc, care a fost demisă de către DSP, iar ea a fost nevoită să demită întreg Comitetul director, respectiv directorii medical şi tehnic, deşi în raportul de control nu li se aducea nicio învinuire.

Pentru că au considerat aceste demiteri o nedreptate şi un abuz, atât medicul Dămoc, cât şi directorul medical Puşa Creţu şi directorul tehnic Ciprian Cucoş, au contestat în instanţă decizia Ministerului şi a DSP. Ajuns pe rolul Tribunalului Neamt, procesul medicului Letiţia Dămoc a fost mutat la Curtea de Apel Bacău, dat fiind că era contestată decizia unei administraţii centrale. Procesele celorlalţi doi directori au continuat la instanţa din Neamţ, iar judecătorii au decis, în săptămâna dinaintea Paştelui, că cei doi medici aveau dreptate, iar decizia de revocare din funcţie a acestora a fost nulă.

Aşadar, în perioada care urmează, actuala conducere a Ambulanţei va primi decizia oficială a Tribunalului, iar actualul manager general, medicul Dorice Albu, va fi nevoit să demită actualii ocupanţi ai posturilor de director medical şi tehnic şi să îi repună în funcţie de cei doi foşti directori. „Momentan, noi nu am primit nicio înştiinţare de la Tribunal, astfel încât nu pot să comentez nimic. În momentul în care voi primi un document oficial, mă voi conforma întocmai”, a declarat medicul Dorice Albu.

Articol mai nou

COMENTARII

WORDPRESS: 0